Dünyadaki en güçlü alışveriş caddelerini içeren rapor yayınlandı: 47 ülkenin yer aldığı listede İstiklal 30'uncu sırada

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman&Wakefield, "Dünya Geneli Ana Caddeler" raporunu yayımladı. Söz konusu raporda dünya genelinde merkez noktalardaki birincil kiralar dikkate alındı. Listenin başında New York'un Beşinci Caddesi yer alırken Hong Kong'taki Tsim Sha Tsui ile Milano'daki Via Montenapoleone ikinci ve üçüncü oldu. Dünya genelinde 47 ülkenin incelendiği raporda İstanbul'un İstiklal Caddesi 30'uncu sırada yer aldı.

Dünyadaki en güçlü alışveriş caddelerini içeren rapor yayınlandı: 47 ülkenin yer aldığı listede İstiklal 30'uncu sırada

Dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Cushman&Wakefield, "Dünya Geneli Ana Caddeler" raporunu yayımladı.

Şirketin yayımladığı raporda, dünyadaki en güçlü alışveriş caddelerinde mağazaların son üç yıllık dönemde salgın ve ekonomik belirsizliğe rağmen güçlü bir direnç gösterdiği belirlendi.

Söz konusu raporda, dünya genelinde sınıfının en iyisi olan ve çoğu durumda lüks sektörlerle bağlantılı olan merkez noktalardaki birincil kiralar dikkate alındı.

RAPORDAKİ İLK ÜÇ CADDE
Buna göre, kiralar bakımından en pahalı destinasyonu yıllık 21 bin 75 Euro ile New York'un Beşinci Caddesi olurken, Hong Kong'taki Tsim Sha Tsui 15 bin 134 Euro ile ikinci sırada ve Milano'daki Via Montenapoleone ise 14 bin 547 Euro üçüncü sırada yer aldı.

Dünyadaki en güçlü alışveriş caddelerini içeren rapor yayınlandı: 47 ülkenin yer aldığı listede İstiklal 30'uncu sırada - Resim : 1

İSTİKLAL 30'UNCU SIRADA
Dünya çapında 47 caddenin incelendiği araştırmada İstanbul'dan İstiklal Caddesi yıllık bin 175 Euro ile 30'uncu sırada yer aldı.

Yapılan araştırmaya göre Covid-19 döneminde İstiklal Caddesi'nde kiralar Türk Lirası üzerinden yüzde 26'ya kadar düşse de sonrasında çok net bir biçimde toparlayarak yıllık değişimde yüzde 11 oldu.

İstiklal Caddesi, salgın öncesinde açıklanan bir önceki raporda da yine 30'uncu sırada yer alıyordu.

Dünyadaki en güçlü alışveriş caddelerini içeren rapor yayınlandı: 47 ülkenin yer aldığı listede İstiklal 30'uncu sırada - Resim : 2

ChatGPT bu defa da avukatlık yaptı Çavuşoğlu, Ukraynalı mevkidaşı ile görüştü Hipodromdan kaçan at trafiği felç etti ABD'de Ramazan Bayramı resmi tatil ilan edildi