Donald Trump'tan Gazze'de ateşkes çağrısı: Biden'a saygıları yok, ben olsam asla gerçekleşmezdi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, İsrail tarafında olup olmadığı ile ilgili soruyu, "(Gazze'deki) Sorunu bitirmek zorundasınız." diye yanıtladı. Öte yandan bu durumun sebebinin mevcut ABD Başkanı Joe Biden'a saygı duyulmaması oldğunu belirterek, "Ben başkan olsaydım asla gerçekleşmezdi." dedi.

Donald Trump'tan Gazze'de ateşkes çağrısı: Biden'a saygıları yok, ben olsam asla gerçekleşmezdi
  • Eski ABD Başkanı Donadl Trump, 15 eyalette gerçekleştirilen, "Süper Salı" olarak bilinen ön seçimler öncesi Fox News'e İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin konuştu.

Donald Trump'tan Gazze'de ateşkes çağrısı: Biden'a saygıları yok, ben olsam asla gerçekleşmezdi - Resim : 1

"BEN BAŞKAN OLSAYDIM ASLA GERÇEKLEŞMEZDİ"

  • Sunucunun, "İsrail tarafında olup olmadığı ve İsrail güçlerinin Gazze'deki saldırılarını onaylayıp onaylamadığı" sorusunu yanıtlayan Trump, "Sorunu bitirmek zorundasınız. Korkunç bir saldırıya uğradınız. Bu oldu. Bu arada ben başkan olsaydım asla gerçekleşmezdi." diye konuştu.

Donald Trump'tan Gazze'de ateşkes çağrısı: Biden'a saygıları yok, ben olsam asla gerçekleşmezdi - Resim : 2

"BİDEN'A SAYGILARI YOK"

  • Trump, "Garanti ederim bunu bana yapamazlardı. Bunu yapmalarının sebebi (Başkan Joe) Biden'a saygılarının olmaması." dedi.

Donald Trump'tan Gazze'de ateşkes çağrısı: Biden'a saygıları yok, ben olsam asla gerçekleşmezdi - Resim : 3

ATEŞKES ÇAĞRISI

  • ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in ateşkes çağrısını da değerlendiren Trump, "olanları görmekten nefret ettiğini" belirterek başkan olsaydı bu saldırıların asla yaşanmayacağına ilişkin sözlerini yineledi.

Donald Trump'tan Gazze'de ateşkes çağrısı: Biden'a saygıları yok, ben olsam asla gerçekleşmezdi - Resim : 4

  • Harris, 4 Mart'ta Gazze'de yaşanan büyük acılar dolayısıyla acil ateşkese ihtiyaç olduğunu söylemişti.

Donald Trump'tan Gazze'de ateşkes çağrısı: Biden'a saygıları yok, ben olsam asla gerçekleşmezdi - Resim : 5

  • ABD medyasında resmi kaynaklara dayandırılan haberlerde, Biden yönetimi ile İsrail'in, rehinelerin salınması da dahil 6 haftalık bir ateşkes şartları konusunda anlaşmaya vardığı, Hamas tarafından cevap beklendiği ifade edilmişti.
Dünya Meteoroloji Örgütü'nden El Nino uyarısı: Mart ve Mayıs ayına dikkat İsrail'den Ramazan ayı için Mescid-i Aksa kararı ABD'den Gazze itirafı Hizbullah'tan İsrail'e gece saldırısı