Donald Trump'tan Müslümanlara seyahat yasağı skandalı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yaptığı bir konuşmada 2024 başkanlık seçimlerini kazanması halinde, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bazı ülkelere uyguladığı seyahat yasağını daha geniş ve güçlü bir şekilde geri getireceğini ifade etti.

Donald Trump'tan Müslümanlara seyahat yasağı skandalı

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2017 yılında göreve geldikten bir hafta sonra 27 Ocak tarihinde İran, Suriye, Libya, Yemen, Somali, Çad ve Kuzey Kore'ye seyahat kısıtlaması getirmişti.

Donald Trump'tan Müslümanlara seyahat yasağı skandalı - Resim : 1

Bu kararın geniş kitleler tarafından protestoyla karşılaşması üzerine geri adım atmak zorunda kalmıştı. Daha sonra "yükümlülüklerini yerine getirdiği" gerekçesiyle Çad listeden çıkarılmış, seyahat yasağı hafifletilerek güncellenmişti.

Bunun ardından kural tekrar yürürlüğe konuldu fakat Hawaii ve Maryland eyaletindeki federal hakimlerin "ulusal çapta yürürlüğün durdurulması kararı" engeline takıldı.

Donald Trump'tan Müslümanlara seyahat yasağı skandalı - Resim : 2

2018'DE KALDIRILMIŞTI

ABD Yüksek Mahkemesi, Haziran 2018'de Trump'ın 7 ülkeyi hedef alan seyahat yasağını 5'e karşı 4 oyla onaylayarak anayasaya uygun bulduğunu açıklamıştı.

Joe Biden ise seçildikten sonra ilk hafta kararnamesi ile Trump'ın bu söz konusu seyahat yasağını kaldırmıştı.

Donald Trump'tan Müslümanlara seyahat yasağı skandalı - Resim : 3

"FRANSA İLE AYNI KADERE MAHKUM OLMAYACAĞIZ"

Trump, Lowa'da 2024 seçimleri için düzenlediği mitingde, nüfusun çoğunluğu Müslüman olan ülkelere uyguladığı seyahat yasağını hatırlatarak, "Göreve geri döndüğümde, seyahat yasağı eskisinden daha geniş kapsamlı ve çok daha güçlü bir şekilde geri gelecek. İnsanların alışveriş merkezlerimizi havaya uçurmasını istemiyoruz. İnsanların şehirlerimizi havaya uçurmalarını ve tarım arazilerimizi çalmalarını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Donald Trump'tan Müslümanlara seyahat yasağı skandalı - Resim : 4

Trump ayrıca, ABD'nin Fransa ile aynı kadere mahkum olmayacağı görüşünü savundu.

ABD Joe Biden İran Fransa Suriye Libya Yemen
Uçağın rotasını değiştirmek için öyle bir yöntem seçti ki... 90 kez müebbet yedi Hollanda hükümeti düştü Metro kana bulandı