Doğu Kudüs'te İsrail vahşeti! 7. cumada da sivillere saldırdılar

İsrail emniyet güçleri 7 Ekim'de kalkıştıkları Gazze soykırımından sonraki 7. cuma namazında da Filistinli Müslümanları hedef aldı. Mescid-i Aksa'ya alınmayan binlerce sivile biber gazı ve lağım suyu ile saldırılırken, yaşlı ve kadınlar arama sırasında darbedildi.

  • İsrail kuşatması altındaki Doğu Kudüs'te 7. cuma namazı da engellendi. İsrail'in soykırıma kalkıştığı 7 Ekim'den önce Mescid-i Aksa'de 150 bine yakın Müslüman cuma namazı kılıyordu. Katliam sonrası bu sayı kısıtlamalar nedeniyle 5 bine kadar düştü.
  • Netanyahu'nun emriyle kutsal mekanları da bombalayan İsrail ordusu, cuma namazına gitmek isteyen siviller zorbalık yapıyor.

Doğu Kudüs'te İsrail vahşeti! 7. cumada da sivillere saldırdılar - Resim : 1

SİVİL MÜSLÜMANLARI DARBETTİLER

  • İsrail emniyet güçleri, cuma namazı için toplanan Müslümanlara biber gazı ve lağım suyu ile doldurulmuş toma ile saldırdı.
  • Özellikle gençler Mescid-i Aksa'ya alınmazken, yaşlılar ve kadınların da büyük çoğunluğuna izin verilmedi.

Doğu Kudüs'te İsrail vahşeti! 7. cumada da sivillere saldırdılar - Resim : 2

  • İsrail güçleri, Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinli gençlere zaman zaman müdahale ederek onları tartakladı.
  • Yüzlerce Filistinli, Mescid-i Aksa'yı karşıdan gören Ra's el-Amud Mahallesi'ndeki camide ve caminin çevresindeki kaldırımlarda saf tuttu.

Doğu Kudüs'te İsrail vahşeti! 7. cumada da sivillere saldırdılar - Resim : 3

SOKAKLAR TOMA NEDENİYLE LAĞIM KOKTU

  • İsrail güçleri, namazı Mescid-i Aksa yakınındaki Vadi el-Cevz Mahallesi'nde kılmak isteyen Filistinli gençlere ise göz yaşartıcı gazın yanı sıra TOMA'dan sıkılan pis kokulu sularla müdahale etti.

Doğu Kudüs'te İsrail vahşeti! 7. cumada da sivillere saldırdılar - Resim : 4

  • TOMA'dan sıkılan pis su Mescid-i Aksa çevresindeki sokaklarda kalıcı kötü koku oluşturdu.
Gazze'ye yakıt ve gıda girişi başladı İran ve Hamas'tan Katar'da kritik zirve! Hollanda'da Müslümanlar endişeli İsrail askerleri Filistinli sivillere ateş açtı