Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Ortadoğu'da barışın tek formülü, başkenti doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti

Azebaycan Bakü'de düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Koordinasyon Bürosu Bakanlar Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, buradaki konuşmasında 1967 sınırlarına uygun şekilde başkenti Doğu Kudüs olan, İsrail'le yan yana varlığını sürdüren egemen ve bağımsız Filistin devletini desteklemesi gerektiğini belirterek, "Ortadoğu'da barışın tek geçerli formülü budur." ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Ortadoğu'da barışın tek formülü, başkenti doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen Bağlantısızlar Hareketi Koordinasyon Bürosu Bakanlar Toplantısı'na Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un davetine icabetle katılan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bu dönem Bağlantısızlar Hareketi'ne başkanlık eden Azerbaycan'ı tebrik ederek bir sonraki dönem başkanlığını yapacak olan Uganda'ya başarılar diledi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hareketi Bakanlar Toplantısı nezdinde mevkidaşlarıyla görüştü
Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hussein ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan

Kuruluşunun üzerinden 60 yıl geçmesine rağmen Bağlantısızlar Hareketi'nin sömürgecilikten kurtulma, silahsızlanma ve ırkçılığa karşı mücadelede çok etkili olduğunu söyleyen Bakan Fidan, "(Bağlantısızlar Hareketi) Etkili çok taraflılığı ve anlaşmazlıkların barışçıl çözümünü savunmak için önemli bir platformdur." dedi.

Şeyh Salem Abdullah Al-Jaber Al-Sabah
Kuveyt Dışişleri Bakanı Şeyh Salem Abdullah Al-Jaber Al-Sabah ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 

İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında tek taraflı eylemlerine hız kesmeden devam ettiğini belirten Bakan Fidan, "İsrail tarafında, Harem-i Şerif'in statüsü ve kutsallığına yönelik radikal provokasyonlar kabul edilemez düzeydedir. Bağlantısızlar Hareketinin de bu konuda çok hassas olduğunu biliyorum." ifadelerini kullandı.

Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan
Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan

Filistin'in egemen ve eşit bir üye olarak uluslararası toplumdaki konumunu en kısa sürede almasının önemine işaret eden Bakan Fidan, herkesin 1967 sınırlarına uygun şekilde başkenti Doğu Kudüs olan, İsrail'le yan yana varlığını sürdüren egemen ve bağımsız Filistin devletini desteklemesi gerektiğini belirterek, "Ortadoğu'da barışın tek geçerli formülü budur." ifadesini kullandı.

Balinanın karnından bakın ne çıktı! Tam 500 bin euro değerinde ABD'de yeni vatandaşlık düzeni Bakan Fidan Bakü'de Cumhurbaşkanı Aliyev ile görüştü Kanarya Adası'nda bulundu! Ölü balinanın içinden 500 bin euroluk cisim çıktı