Dışişleri Bakanı Fidan Ukrayna İyileştirme Konferansı'nda konuştu: Kırım dahil Ukrayna'nın bağımsızlığını, egemenliğini, toprak bütünlüğünü sağlamaya kararlıyız

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen "2023 Ukrayna İyileştirme Konferansı"nda konuşma yapan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin, Kırım da dahil olmak üzere Ukrayna'nın bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü sağlamaya kararlı olduğunu belirttiği konuşmasında savaşın yıkıcı ekonomik sonuçlarıyla başa çıkması için Ukrayna'yı destekleyeceklerini ifade etti. Fidan, buradaki açıklamalarında Türkiye'nin savaşın başından beri arabuluculuktaki liderliğini de anımsattı.

Dışişleri Bakanı Fidan Ukrayna İyileştirme Konferansı'nda konuştu: Kırım dahil Ukrayna'nın bağımsızlığını, egemenliğini, toprak bütünlüğünü sağlamaya kararlıyız

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İngiltere'nin ev sahipliğinde başkent Londra’da düzenlenen "2023 Ukrayna İyileştirme Konferansı"nda konuşma yaptı.

Bakan Fidan'ın konuşma başlıkları ise şu şekilde:

"TÜRKİYE, UKRAYNA'NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNÜ KORUMAYA KARARLIDIR"

"Değerli Başbakanlar, bakanlar, sevgili meslektaşlarım, öncelikle İngiltere ve Ukrayna'ya bu yerinde etkinliği düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Türkiye, Kırım da dahil olmak üzere Ukrayna'nın bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü sağlamaya kararlıdır. Savaşın yıkıcı ekonomik sonuçlarıyla başa çıkması için Ukrayna'yı destekleyeceğiz. "

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DURMAKSIZIN ÇALIŞIYOR"

Savaşın başladığı dönemden bu yana Türkiye'nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk rolüne ve bu konuda diğer devletlere de örnek olarak liderliğine vurgu yaptığı konuşmasında "Savaştan kaynaklanan insani krizle başa çıkması için Ukrayna'yı destekleyeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'daki savaşın yol açtığı acıları hafifletmek için durmaksızın çalışıyor." ifadelerini kullandı. 

TAHIL KORİDORU ANLAŞMASINI HATIRLATTI

Geçtiğimiz yıl İstanbul'da imzalanan 'Tahıl Koridoru Anlaşmasını' hatırlatan Fidan, savaşın başladığı günden bu yana 3,2 milyara ulaşan 50 projeye imza atıldığının altını çizdi. "Çatışmalara rağmen müteahhitlerimiz 29 projeyi hayata geçirmeye devam ettiler. Bazıları bugün burada bize katılıyor." diyen Fidan, iş adamlarını ve müteahhitleri teşvik etmeye devam edeceklerini söyledi.

"MUTABAKAT ZAPTI, ALTYAPI İYİLEŞTİRME İŞ BİRLİĞİ İÇİN YASAL ÇERÇEVEYİ HAZIRLADI"

18 Ağustos 2022'de Libya'da Başkan Ardan ve Başkan Zelensky'nin huzurunda imzalanan Mutabakat Zaptı'nın, altyapı iyileştirme işbirliği için yasal çerçeveyi hazırladığını söyleyen Fidan, GSYİH ile ilgili olarak dünyanın üçüncü büyük kalkınma yardımı bağışçısı olan Türkiye'nin, istihdamı artıracağını belirterek, "Yeniden yapılanma ve toparlanma çabalarını desteklemek için şimdiye kadar yaptıklarımızı geliştireceğiz" dedi.

Fidan, konuşmasını ülkeleri için en büyük fedakarlığı yapan tüm Ukraynalılara saygılarını sunarak sonlandırdı.

Martının sincabı yediği görüntüler viral oldu Kardeş ülke ile ortak tatbikat başladı Fransa'nın başkenti Paris'te patlama! Son dakika! Sığınmacı teknesi battı: 38 kişi boğularak can verdi