Dağıstan'da halk İsrail'den gelen uçak için havalimanını bastı! Dünyanın gözü burada

İsrail'den Dağıstan'a gelen bir uçak sonrasında ülke karıştı. Yolcu uçağının havalimanına indiğinin duyulması üzerine vatandaşlar protesto düzenledi. Havalimanını basan kalabalık sonrası 'saldırı riski uyarısı' yapıldı. Dağıstan hükümeti de kolluk kuvvetlerinin olay yerine intikal ettiğini duyurdu. Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Mahaçkale Havalimanı'nın çıkan olaylar nedeniyle uçuşa kapatıldığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'de başlayan ve 24 gündür devam eden katliamı sonrasında Dağıstan'da olaylar çıktı.

Dağıstan'da halk İsrail'den gelen uçak için havalimanını bastı! Dünyanın gözü burada - Resim : 1

VATANDAŞLAR HAVALİMANINI BASTI

Dağıstan'da, İsrail'den kalkan bir uçağın ülkedeki bir havalimanına indiğinin duyulması nedeniyle ülke karıştı.

Havalimanını basan halk "Çocuk katillerinin burada işi yok" diyerek protestolar düzenleyerek uçakla gelen İsraillileri aramaya başladı.

Dağıstan'da halk İsrail'den gelen uçak için havalimanını bastı! Dünyanın gözü burada - Resim : 2

Tel Aviv'den Dağıstan Mahaçkale'ye inen Rus uçağının kaptanı, içerideki yolcuları dikkatle dinlemeleri için uyardı;

"Uçağı terk etmeye çalışmayın, dışarıda sizi bekleyen bir kalabalık var." "Saldırı riski taşıdığımızı da göz önünde bulundurarak, lütfen yerlerinizde kalmaya devam edin."

Dağıstan'da halk İsrail'den gelen uçak için havalimanını bastı! Dünyanın gözü burada - Resim : 3

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA GELDİ

Çoğunluğu Müslüman olan Dağıstan’da hükümet, havaalanının kapatılmasının ardından yaptığı açıklamada, "Dağıstan Cumhuriyeti hükümeti durumun kontrol altında olduğunu ve kolluk kuvvetlerinin olay yerinde olduğunu bildiriyor” açıklamasında bulundu.

Dağıstan'da halk İsrail'den gelen uçak için havalimanını bastı! Dünyanın gözü burada - Resim : 4

HAVAALANI UÇUŞA KAPATILDI

Rusya Federal Hava Taşımacılığı Ajansı tarafından yapılan açıklamada, Mahaçkale Havalimanı'nın çıkan olaylar nedeniyle uçuşa kapatıldığını ve "durum normalleşene" kadar kapalı kalacağını duyurdu.

İsrail’den gelen uçak ve yolcuların durumuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Rusya İçişleri Bakanlığı, durumu çözüme kavuşturmak için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

ABD'den 'bayram' tebriği NATO'dan Cumhuriyet'in 100. yılı paylaşımı! 'Bize katılın' çağrısı İsrail tankları Gazze'nin kuzeyinde Yunanistan'da deprem