Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunan medyasında konuştu: Rekabetleri ve husumeti bir kenara bırakabiliriz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın en çok okunan gazetelerinden Kathimerini'ye açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 2 ülke arasına seçimlerin ardından yeni bir dönemin başlaması temennisinde bulunurken Başbakan Kiryakos Miçotakis'e de 'Verdiğin sözleri tut' ifadeleriyle seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunan medyasında konuştu: Rekabetleri ve husumeti bir kenara bırakabiliriz

21 Mayıs'ta genel seçim yapacak olan Yunanistan'da da Türkiye'deki seçimleri ilgiyle takip ediliyor. Bu çerçevede Yunanistan'ın Kathimerini gazetesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile röportaj yaptı.

"REKABETLERİ BİR KENARA BIRAKABİLİRİZ"
Erdoğan, "Yunanistan ile husumet ve rekabetleri bir kenara bırakabiliriz. İki ülkeyi de yıprattı ve devam etmemeliler. Türkiye ve Yunanistan'daki seçimlerin yeni bir dönemin başlamasına vesile olmasını temenni ederim" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunan medyasında konuştu: Rekabetleri ve husumeti bir kenara bırakabiliriz - Resim : 1

"MİÇOTAKİS VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMALI"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Başbakan Miçotakis'e mesajınız var mı?' sorusuna 'Bu sözlerimi muhafaza etsin. Miçotakis verdiği sözleri tutmalı' şeklinde yanıtladı.

Kathimerini gazetesi muhabiri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili izlenimleri hakkında ise şunları yazdı; Sohbet sırasında dostane ve samimiydi. Peş peşe konuşmalar yapmasına rağmen dinamik görünmesi dikkatimizi çekti. Miçotakis ile aralarındaki olumsuz ortamı bir kenara bırakıp Yunanistan'a dostluk mesajları göndermeyi tercih etti. Seçimleri kazanacağına ise emin.

İnce'nin kararı dünya basınında Milano'da feci patlama! Yunan Çipras'tan dikkat çeken Türkiye itirafı! The Economist'ten Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek!