Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdurrahman el-Burhan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah Abdurrahman el-Burhan ile bir telefon konuşması yaptı. Sudan’daki gelişmelerin değerlendirildiği görüşmede, Cumhurbaşkanı kardeş kavgasında can kayıpları ve yaralanmaların artmasından üzüntü ve endişe duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdurrahman el-Burhan ile görüştü

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdülfettah Abdurrahman el-Burhan'ın telefon görüşmesi yaptığını açıkladı.

İkili yaptığı görüşmede, Sudan’daki gelişmeleri masaya yatırıldı.

 'ÜZÜNTÜ VE ENDİŞE DUYUYORUZ'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Sudan’daki kardeş kavgasında can kayıpları ve yaralanmaların artmasından üzüntü ve endişe duyduğunu ifade etti.

 'MÜZAKERELERE EV SAHİPLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ'
Kapsamlı müzakerelere başlama kararı alınması halinde görüşmelere ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan halkının acil insani ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen Birleşmiş Milletler’le temas halinde çabalarına devam edeceklerini belirtti.

Görüşmede, Sudan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesi ve güvenliğine ilişkin konular da ele alındı.

İlkokulu beş yaşında bitirdi! Rusya Tahıl Koridoru anlaşmasını durdurdu ABD Hançer'i düşürdüğünü duyurdu AB'den Rusya'ya yeni yaptırım hazırlığı!