Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Macaristan'da! Başbakan Orban ile ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 anlaşma için imza töreninin ardından Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası toplumun, İsrail'e doğru mesajların verilmesi ve yaşanan katliamın sona erdirilmesi noktasında asli bir sorumluluğu bulunuyor. Acil ateşkesin tesisi ve çatışmaların yayılmasının önlenmesi için Türkiye olarak ilk günden beri yoğun diplomatik çaba harcıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Macaristan'da! Başbakan Orban ile ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'daki temaslarına devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Katalin Novak görüşen Erdoğan ardından Başbakan Viktor Orban ile bir araya geldi.

Türkiye- Macaristan arasındaki 16 anlaşma için imza töreni düzenlendi.

"ÖNÜMÜZDEKİ YÜZYIL TÜRKİYE'NİN OLACAK"

Tören sonrası ortak basın toplantısı düzenlendi ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Türkiye ile ticaret hacmini 2 katına çıkardıklarını kaydetti.

Ukrayna/Rusya savaşında Türkiye'nin tahıl anlaşması ile sonuç aldığını bildiren Orban, vize serbestisi konusunda Türkiye'yi desteklediklerini ifade etti.

Orban, "Önümüzdeki yüzyıl için çok büyük bir proje ortaya koydunuz. Önümüzdeki yüzyıl sizin olacak. Buna inandık, anlaşmalar yaptık" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları ise şöyle;

"Görüşmelerimizde Türkiye-AB ilişkileri, Ukrayna ve Gazze'deki gelişmeler başta olmak üzere güncel meseleleri ele aldık. 2024'te AB dönem başkanlığını üstlenecek Macaristan'ın güçlü bir şekilde üyeliğimizi destekleyeceği duymaktan memnuniyet duydum. 

Ukrayna'da diplomatik çözüm odaklı çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini seslendiriyoruz. Taraflardan talep olması üzerine yarım kalan İstanbul sürecini canlandırmaya hazırız. 

Gazze'de İsrail vahşetini sona erdirme konusunda çalışıyoruz. 1967 sınırında bağımsız Filistin devletinin tesisinin artık kaçınılmaz olduğunu gördük. Uluslararası toplumun, İsrail'e doğru mesajların verilmesi ve yaşanan katliamın sona erdirilmesi noktasında asli bir sorumluluğu bulunuyor. Acil ateşkesin tesisi ve çatışmaların yayılmasının önlenmesi için Türkiye olarak ilk günden beri yoğun diplomatik çaba harcıyoruz.

Bu yılın ilk 11 ayı itibarıyla ticaret hacmimiz geçtiğimiz yılı geride bırakarak 4 milyar dolara yaklaştı. 6 milyar dolara ulaşma konusunda kararlıyız. Ticaret ve yatırımlarımıza ivme kazandıracağız. Savunma sanayii ve enerji konusunda ilişkimizi güçlendirmeyi planlıyoruz. Konsey toplantımızda ikili ilişkimizi gözden geçirdik." 

Gazze'de can kaybı 19 bin 453 Mısır'da zafer Sisi'nin! Gazze'de öldürülen gazetecilerin sayısı 96'ya yükseldi Alman iş dünyasının ekonomiye güveni azaldı