Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Almanları rahatsız etti! Bild'den haddini aşan manşet

Resmi ziyarette bulunmak üzere Almanya’nın başkenti Berlin’e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın toplantısında Alman gazeteciye tarihi ayar verdi. Alman gazetesi Bild, Erdoğan'ın tarihi sözlerinden rahatsız olarak haddini aşan bir manşet attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Almanları rahatsız etti! Bild'den haddini aşan manşet
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada önce Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Almanları rahatsız etti! Bild'den haddini aşan manşet - Resim : 1

ÖNCE CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER İLE BİR ARAYA GELDİ

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırılarının artık sonlandırılması gerektiğini ve insan hakları ihlallerine karşı tüm dünyadan gelecek tepkinin önemli olduğunu ifade etti. Bölgede derhal ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaştırılması gerektiğini belirten Erdoğan, akan kanın durdurulmadığı her gün insanlığın kaybettiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Almanları rahatsız etti! Bild'den haddini aşan manşet - Resim : 2

ERDOĞAN'DAN ALMAN BAŞBAKANI VE DÜNYAYA NET MESAJ!

Steinmeier ile görüştükten sonra Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan dünyaya "Filistin ve Gazze" konusunda net mesajlar verdi. Erdoğan, Almanya Başbakanı'nın gözlerinin içine bakarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Almanları rahatsız etti! Bild'den haddini aşan manşet - Resim : 3

"HRİSTİYAN OLARAK BU TABLODAN RAHATSIZ MISINIZ?"

  • 7 Ekim'de bugüne Gazze'de binlerce çocuk, kadın, yaşlı sivili öldüren İsrail'in katliama bir an önce son vermesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Binlerce Filistinliyi şu anda İsrail öldürdü mü, öldürdü. Hastaneleri yok etti mi, etti. İbadethaneleri, kiliseleri vuruyor mu, vuruyor. Ben bir Müslüman olarak bundan rahatsızım. Peki sen bir Hristiyan olarak bu kiliselerin vurulmasından rahatsız olmuyor musun? Bunlara karşı niye bir tavır koymuyorsunuz? Bunlara karşı da bir tavır koyun. Bizim için bu noktada bölgede Musevi, Hristiyan, Müslüman bu ayrımın olmaması gerekir. Antisemitizme karşı da bir mücadele verildiyse, bu mücadeleyi dünyada ilk veren lider ben oldum. Ve şu anda da bakın Almanya 'İsrail'e şu kadar maddi destek verdiğinden' bahsediyor." sözleriyle dünyaya mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Almanları rahatsız etti! Bild'den haddini aşan manşet - Resim : 4

"İSRAİL'E BORÇLU OLANLAR RAHAT KONUŞAMIYOR"

  • Erdoğan, ayrıca Almanya'nın İsrail'e verdiği koşulsuz desteğe dikkat çekti ve "Borçluluk psikolojisi içinde İsrail Filistin savaşını değerlendirmemek gerekir. Ben rahat konuşuyorum, bizim İsrail'e borcumuz yok. Ama borçlu olanlar rahat konuşamıyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri Almanları rahatsız etti! Bild'den haddini aşan manşet - Resim : 5

ALMAN MEDYASINDA "SKANDAL" HAZIMSIZLIK

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çarpıcı gerçekleri Alman Başbakan ve dünya kamuoyunun gözleri önünde dile getirmesi Alman medyasını çılgına çevirdi. Bu sözlerden rahatsız olan Alman Bild gazetesi Erdoğan'ı hedef gösterdi. Haddini aşan Bild, Erdoğan'ın sözlerini "Skandal" olarak niteledi.
X platformuna reklam vermeme kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Almanya'ya İsrail tepkisi Cumhurbaşkanı Erdoğan Steinmeier ile görüştü BM komiserliğinden İsrail'e 'dur' çağrısı