Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'a suikast girişimini kınadı: ABD halkının yanında olacağız

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski ABD Başkanı Donald Trump'a miting sırasında düzenlenen suikas girişimini kınadı. Erdoğan, sözlerinin devamında, "Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanlığı, Özgür Özel suikast girişimine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump'a suikast girişimini kınadı: ABD halkının yanında olacağız
  • Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump'a gerçekleştirilen suiask girişimine dair sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.
  • Erdoğan'ın, suikast girişimi şiddetle kınadığını belirttiği paylaşmda şu ifadeler yer aldı:
ABD’nin 45’inci Başkanı ve Başkan Adayı Sayın Donald Trump’a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini şiddetle kınıyorum. Sayın Trump’a, ailesine ve sevenlerine en içten geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. ABD seçimlerine ve küresel istikrara gölge düşmemesi için saldırıyla ilgili tahkikatın en etkili biçimde yapılacağına, faillerin ve azmettiricilerinin en kısa sürede adaletin huzuruna çıkarılacağına inanıyorum. Türkiye olarak dost ve müttefik ABD halkının yanında olacağız.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN KINAMA

  • Dışişleri Bakanlığı, eski ABD Başkanı Trump'a Pensilvanya'daki miting sırasında düzenlenen saldırıya ilişkin yazılı açıklama yayımladı.
  • Açıklamada, "ABD'nin eski Başkanı ve yapılacak seçimlerde başkan adaylarından olan Donald Trump'a, Pensilvanya eyaletindeki kampanya etkinliği sırasında düzenlenen saldırıyı en güçlü biçimde kınıyoruz." ifadesine yer verildi.
  • Söz konusu suikast girişiminin aynı zamanda "halkın iradesine yapılmış bir saldırı" olduğu vurgulanan açıklamada, "Demokratik siyasete şiddet, darbe ve diğer gayrimeşru yollarla müdahale edilmesi kabul edilemez." ifadesi kullanıldı.
  • Açıklamada, ABD'de düzenlenecek seçimlerin huzurlu bir ortamda gerçekleşmesi temennisinde bulunuldu.

ÖZGÜR ÖZEL: KASIM'DAKİ SEÇİMLERE GÖLGE DÜŞÜRMESİN

  • Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Önceki ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi Parti başkan adayı Donald Trump'ın gerçekleştirdiği bir miting sırasında uğradığı suikast girişimini kınıyorum." ifadelerini kullandı.
  • Suikastı girişimini atlatan Trump'a ve Cumhuriyetçi Partiye geçmiş olsun dileklerini ileten Özel, kasım ayında yapılacak seçimlere şiddetin gölgesinin düşmemesini temenni etti.

ÖMER ÇELİK: DEMOKRASİLERDE ŞİDDET ASLA KABUL EDİLEMEZ

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, eski ABD Başkanı Donald Trump'a miting sırasında düzenlenen suikast girişimini kınadı.
  • Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:
"Demokrasilerde şiddet asla kabul edilemez. ABD 45'inci Başkanı ve başkan adayı Sayın Trump'a dönük suikast girişimini en güçlü şekilde kınıyoruz. Sayın Trump'a, ailesine ve ABD halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

CEVDET YILMAZ: MÜESSİF SALDIRININ BİR AN ÖNCE AYDINLATILMASINI TEMENNİ EDİYORUZ

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, eski ABD Başkanı Donald Trump'a miting sırasında yapılan suikast girişimini kınadı.
  • Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:
"ABD'nin 45'inci Başkanı ve başkan adayı Sayın Donald Trump'a yönelik suikast girişimini kınıyor, kendisine, sevenlerine ve ABD halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Müessif saldırının bir an önce aydınlatılmasını temenni ediyoruz. Türkiye olarak her zaman olduğu gibi demokrasi ve hukuk dışı eylemlerin karşısında, ABD halkının yanındayız."

Simpsonlar, Trump'ın "Suikast Girişimini" bildi mi? FBI ihmalkarlık yapmış olabilir! İlk kez bir ABD Başkanı suikaste uğramıyor! Biden'dan suikast girişimi sonrası açıklama