Cumhurbaşkanı Erdoğan -Putin görüşmesini yakından takip eden dünya basını: Türkiye'nin faydasına

Uluslararası basın, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin'in Soçi'deki zirvesini yakından takip etti. CNN International'a katılan analistler mevcut durumu 'Erdoğan'ın yararına, Putin'in zararına' olarak yorumladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan -Putin görüşmesini yakından takip eden dünya basını: Türkiye'nin faydasına

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vlademir Putin, dün Soçi'de buluştu. Liderler buluşmada yaklaşık iki aydır askıda olan tahıl anlaşmasını ele aldı. Dünya basını bu zirveyi yakından izledi.

AFP, SON DAKİKA OLARAK GEÇTİ

Uluslararası haber ajansı Agence France-Presse (AFP), zirvede geçen "Erdoğan Türkiye'nin Ukrayna tahıl anlaşması için yeni teklifleri var." cümlesini son dakika olarak geçti. 2 liderinde açıklamalarını veren AFP, Ankara'nın alternatif tekliflere karşı olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan -Putin görüşmesini yakından takip eden dünya basını: Türkiye'nin faydasına - Resim : 1

 'BİR DÖNÜM NOKTASI'

Geçtiğimiz yıl atılan imzaları 'bir dönüm noktası' olarak nitelendiren uluslararası haber ajansı Associated Press (AP), 'Putin Batı isteklerini yerine getirinceye kadar tahıl anlaşmasını yenilemeyeceğini söylüyor' başlığıyla tarihi zirveyi dünya basınına sundu. Beraberinde ajans, Erdoğan'ın hazırlanan yeni teklif paketini dile getirdiğini de açıkladı.

Aynı zamanda AP'ye katılan uzmanlar, eğer anlaşma yenilenmezse Mısır ve Sudan gibi karadeniz tahılına bağlı ülkelerin ciddi zarar yaşayacağını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan -Putin görüşmesini yakından takip eden dünya basını: Türkiye'nin faydasına - Resim : 2

 'ERDOĞAN YENİ TEKLİFLER SUNDU'

ABD'li Politico dergisi 'Putin, Erdoğan'a Rusya'nın yaptırımların kaldırılması halinde tahıl anlaşmasını yeniden başlatmaya hazır olduğunu söylüyor' başlıklı haberiyle Erdoğan'ın önceki anlaşmaya bir alternatif görmediğini ve yeni teklifler sunduğunu aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan -Putin görüşmesini yakından takip eden dünya basını: Türkiye'nin faydasına - Resim : 3

İNGİLİZ GAZETESİNDEN ÇARPICI YORUM

İngiliz The Guardian gazetesi, 'Erdoğan-Putin görüşmesinden sonra Karadeniz tahılı için ilerleme işareti yok' başlıkli haberinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye olarak beklentileri karşılayacak bir çözüme kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum" cümlesini öne çıkardı.

Gazete, Erdoğan - Putin görüşmesi sırasında Moskova'nın, Ukrayna'ya ait tahıl limanlarını vurduğunu belirtti.

Aynı zamanda The Guardian haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Türkiye olarak beklentileri karşılayacak bir çözüme kısa sürede ulaşacağımıza inanıyorum" cümlesini öne çıkardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan -Putin görüşmesini yakından takip eden dünya basını: Türkiye'nin faydasına - Resim : 4

'ERDOĞAN'IN FAYDASINA PUTİN'İN ZARARINA...'

CNN International, 'Putin ve Erdoğan, güç dengesi değişikliğinin ortasında tahıl anlaşmasını müzakere etmek için buluştu' başlığıyla zirveyi haber yaptı.

CNN'e konuşan analistler değişen güç dengesinde Türkiye'nin halihazırda Rusya için Batıya açılan tek pencere olduğunu söylerken mevcut tabloda değişimin Erdoğan'ın yararına Putin'in zararına olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan -Putin görüşmesini yakından takip eden dünya basını: Türkiye'nin faydasına - Resim : 5

Al Jazeera, 'Ukrayna tahıl anlaşmasını yeniden hayata döndürecek teklif için Soçi'de Putin'i ziyaret etti' başlığıyla zirveyi duyurdu.

Rusya Türkiye Recep Tayyip Erdoğan
İsrail'in açtığı ateş sonucu, Batı Şeria'da bir Filistinli hayatını kaybetti Biri koronavirüse yakalandı 2 saatte 61 bin yıldırım düştü! 12 kişi can verdi Almanya'da tahıl koridoru hakkında Türkiye açıklaması