Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek olan Putin'in Türkiye'ye ne zaman geleceği belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'de yapacağı görüşme hakkında açıklama yapıldı. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Putin'in şubat ayında Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek olan Putin'in Türkiye'ye ne zaman geleceği belli oldu
  • Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretinin ne zaman gerçekleşeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek olan Putin'in Türkiye'ye ne zaman geleceği belli oldu - Resim : 1

ŞUBAT AYINI İŞARET ETTİ

  • Basın toplantısı düzenleyen Uşakov, Rusya lideri Putin'in Türkiye ziyaretinin Şubat ayında yapılacağına dair haberlerin sorulması üzerine "Evet, ziyaret için hazırlıklar yapılıyor" yanıtını verdi.
  • Uşakov, İstanbul formatındaki Ukrayna barış müzakerelerinin yeniden başlatılması olasılığının Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istişare edilip edilmeyeceği hakkındaysa "Ukrayna konusunun görüşmenin ana maddelerinden biri olacağını söyleyebilirim" demekle yetindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek olan Putin'in Türkiye'ye ne zaman geleceği belli oldu - Resim : 2

  • Rusya'nın Ukrayna'yla müzakerelere her zamanki gibi hazır olduğunu ancak muhatap bulamadığını kaydeden Uşakov, Kremlin'in farklı ülkelerin taleplerine olumlu yanıt verirken Kiev'in Moskova'yla müzakereleri yasakladığını vurguladı.
  • Rusya lideri Putin, 14 Aralık'taki yıl sonu programında Türkiye'yi ziyaret etme planlarıyla ilgili soruya "Biz, Sayın Erdoğan'la bu konularda sürekli temas halindeyiz ve yakın tutumlara sahibiz. Kendisiyle buluşma imkanı bulmayı kesinlikle başaracağımızı düşünüyorum. Kısa süre önce bir ziyaret planlıyordum ancak, burada bir sır yok, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programı nedeniyle olmadı. Türkiye'ye uçmaya hazırdım, bunu kendisine söyledim ancak hem onun hem de benim takvimim nedeniyle olmadı. Böyle şeyler oluyor" diyerek 2024'ün başında ziyaret gerçekleştirme konusunda mutabakat sağlayabileceklerini ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek olan Putin'in Türkiye'ye ne zaman geleceği belli oldu - Resim : 3

Putin Belarus ile yakın işbirliğinde olduğunu söyledi "İzin verilmeyen yardımlar büyük bir felaketin habercisi" Rusya 2 köyü daha kontrol altına aldı Dünyanın en büyük yolcu gemisi yola çıktı! Tam 7 gün sürecek