Çin'in teknoloji devleri İsrail'i haritadan sildi! Adı bile geçmiyor

İsrail'in Gazze'deki soykırımına tepki gösteren Çin, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması gerektiğini vurgulamıştı. Çin'in teknoloji devleri Alibaba ve Baidu, harita platformlarından İsrail'i sildi. Sitelerde İsrail kelimene yer verilmedi.

Çin'in teknoloji devleri İsrail'i haritadan sildi! Adı bile geçmiyor

İsrail'in Gazze'deki katliamlarına tepki gösteren ülkelerden biri de Çin olmuştu. Soykırımcı Netanyahu'ya uyarılar yapan Çin hükümeti, zulmün sonra ermesi için ateşkes talep etti.

Çin'in teknoloji devleri İsrail'i haritadan sildi! Adı bile geçmiyor - Resim : 1

TEKNOLOJİ DEVLERİNDEN İSRAİL BOYKOTU

Hamas'ın 7 Ekim saldırısını kınamayan, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki (BMGK) oylamalarda takındığı tutumla İsrail'in tepkisini çeken Çin'de, teknoloji devlerinin online haritalarına bakanlar bir sürprizle karşılaştı.

Çin'in teknoloji devleri İsrail'i haritadan sildi! Adı bile geçmiyor - Resim : 2

Amerikan Wall Street Journal gazetesi, Alibaba ve Baidu gibi şirketlerin harita platformlarında İsrail kelimesinin yer almadığını bildirdi.

Çin'in teknoloji devleri İsrail'i haritadan sildi! Adı bile geçmiyor - Resim : 3

Baidu'nun Çince haritalarında İsrail ve Filistin topraklarının çizilmiş olduğu ancak ülkenin adının belirtilmediği görüldü. Wall Street Journal, aynı durumun Alibaba'nın harita platforma Amap'ta da görüldüğünü yazdı.

Gelişme uluslararası medyada 'Çin İsrail'i dijital haritalarda sildi' başlığıyla sunuldu. Söz konusu uygulamanın 7 Ekim'den sonra mı başladığı henüz bilinmiyor.

Çin'in teknoloji devleri İsrail'i haritadan sildi! Adı bile geçmiyor - Resim : 4

Arap Birliği'nden skandal 'Gazze' kararı! 11 gün sonra 'acil' toplanacaklar Gazze'ye 18 bin ton bomba atıldı İHH Başkanı: İncirlik Üssü'ne yürüyeceğiz Sunak, Gazze'de ateşkes çağrısında bulunan Bakan'ı görevden aldı