Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan olay poz! Kendini Afrika'da sandı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çin’e resmi ziyaret gerçekleştirdi. Üç günlük ziyarette Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Rusya-Ukrayna savaşı üzerine görüşen Macron birçok resmi temasta bulundu. Protokoller sırasında Macron'un bir görüntüsü vardı ki en çok o konuşuldu. Macron, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile fotoğraf çekilirken elini cebine attı. Bunun üzerine Protokol Şefi, Macron'u uyardı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 5 Nisan'da Çin’e resmi ziyarette bulundu. Üç gün sürecek ziyarette iki lider, Rusya-Ukrayna savaşı üzerine konuştu.

Çin’in başkenti Pekin’de bir araya gelen liderler basın açıklaması düzenledi. Açıklamaların ardından resepsiyon yapan liderler objektiflere poz vermeyi de ihmal etmedi.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan olay poz! Kendini Afrika'da sandı - Resim : 1

ELİNİ CEBİNE ATTI
Ziyaretin en dikkat çekeni ise Macron'un poz verirken elini cebine attığı anlar oldu. 

Macron, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile fotoğraf çekilirken elini cebine attı. Bunun üzerine Çin Devlet Başkanının Protokol Şefinin, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u elini cebinden çıkarması konusunda uyardığı görüldü.

Macron'un, bu pozu genellikle sınırlarında varlığını sürdürdüğü Afrika ülkelerine yaptığı ziyaretlerde verdiği biliniyor.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan olay poz! Kendini Afrika'da sandı - Resim : 2

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'i ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'dan olay poz! Kendini Afrika'da sandı - Resim : 3

"AVRUPA'NIN SESİ OLMAK İSTİYORUZ"
Öte yandan Macron'a ziyaretinde AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de eşlik etti. Macron Ukrayna konusunda "Avrupa'nın sesi olmak istediğini" söylemiş ve Çin'e von der Leyen ile birlikte gelmesinin bu yaklaşımın altını çizdiğini kaydetmişti.

Macron dün Fransa'nın Pekin Büyükelçiliği'nde yaptığı konuşmada "Ukrayna'da barışa giden yol bulunmasında Çin'in önemli bir rol oynayabileceği" mesajını vermişti.

İsrail Gazze ve Lübnan'a saldırdı İsrail ordusu Gazze’ye saldırmaya başladı Alman gazetesi Türkiye'nin dış politikasını eleştirdi İsveç hükümeti terörü korumaya devam ediyor