Çin, ABD'nin yaptırımlarına karşılık, iki Amerikan yetkiliye yaptırım kararı aldı

Çin, ABD'nin Tibet'te görev alan iki Çinli yetkiliyi yaptırım listesine almasına karşılık, iki ABD'li yetkiliye yaptırım uygulayacağını bildirdi. ABD, Çinli yetkililere yaptırım kararını 2012 tarihli Küresel Magnitsky İnsan Hakları Sorumluluk Yasası uyarınca alınmıştı.

Çin, ABD'nin yaptırımlarına karşılık, iki Amerikan yetkiliye yaptırım kararı aldı

Çin Dışişleri Bakanlığı, eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun başdanışmanı Miles Maochun Yu ile Kongre-Yürütme Çin Komisyonu (CEEC) Müsteşar Yardımcısı Todd Stein'e yaptırım kararı aldı.

GİRİŞ YOK PARA YOK
Yaptırım ile birlikte iki yetkilinin Çin'deki mal varlıkları donduruldu. Ayrıca yetkililerin ve aile bireylerinin ülkeye girmesi, Çin vatandaşlarının ve kurumlarının bu kişilerle para transferi yapması yasaklandı.

YU VE STEIN KİM?
Çin doğumlu eski ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun başdanışmanı Miles Maochun Yu, Trump döneminde Washington'ın Çin'e karşı politikasının yeniden şekillendirilmesinde öncülük eden isimlerden biriydi.

Kongre-Yürütme Çin Komisyonu (CEEC) Müsteşar Yardımcısı Todd Stein ise Çin'deki insan hakları ve hukuk devleti alanındaki gelişmeleri izleyerek yıllık raporlar hazırlayan komisyonda sorumluluk üstlenmişti.

ABD YAPTIRIM UYGULAMIŞTI
ABD Hazine Bakanlığı, 10 Aralık tarihinde, 2016-2021 yıllarında Çin'in Tibet Özerk Bölgesi'nde Parti Sekreterliği yapan Vu Yingcie ile 2018'den beri bölgenin polis şefi olan Cang Hongbo'ya, bölgedeki insan hakları ihlallerindeki sorumlulukları nedeniyle yaptırım uygulamıştı.

İki yetkilinin ABD'deki mal varlıkları dondurulmuş, Amerikan vatandaşları ile par transferinde bulunmaları yasaklanmıştı.

Yaptırım kararı, 2012 tarihli Küresel Magnitsky İnsan Hakları Sorumluluk Yasası uyarınca alınmıştı.

Kaynak: AA

Afganların onuru, temel hakların önüne geçti Aynı anda 6 kez büyük ikramiye çıktı Paris'in göbeğinde silahlı saldırı Rahibeye sapık teklif