Brezilya Devlet Başkanı Lula, Planalto Sarayı'ndaki görevlileri isyancılara yardımla suçladı

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Incio Lula de Silva, Ulusal Kongre, Federal Yüksek Mahkeme Genel Kurulu ve Planalto Sarayı'na düzenenlenen baskında eski Devlet Baikanı Jair Bolsonaro'nun desetekçisi olduğunu iddia ettiği çalışaları 8 Ocak gününde isyancılara yardım etmekle suçladı.

Brezilya Devlet Başkanı Lula, Planalto Sarayı'ndaki görevlileri isyancılara yardımla suçladı

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inaci Lula de Silva, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro destekçilerini 8 Ocak gününde Ulusal Kongre, Federal Yüksek Mahkeme Genel Kurulu ve Planalto Sarayı'na düzenlenen baskına yardım etmekle suçladı, bunun üzerine Devlet Başkanı Lula, düzenlenen baskının videolarını görmek istedi.

Brezilya Devlet Başkanı Lula, "Bu insanların (Bolsonaro yanlıları) Planalto Sarayı'nın kapısından içeri girmeleri sağlandı, yani birileri onların buraya giriş yapmasını kolaylaştırdı." ifadesini kullandı.

Brezilya Devlet Başkanı Lula, Planalto Sarayı'ndaki görevlileri isyancılara yardımla suçladı - Resim : 1

Devlet Başkanı Lula, Bolsonaro'nun destekçilerini isyancıların önemli devlet binalarına girmesine izin vererek suç ortağı olduklarını ikna olduğunu belirterek, ayaklanma girişiminin ardından Planalto Sarayı'na çalışanların kapsamlı bir şekilde araştıracağına söz verdi.

BİRİLERİ KAPIYI AÇMIŞ
Lula, açıklamasında "Planalto Sarayı’nın kapısının bu insanların içeri girebilmesi için açıldığından eminim çünkü ön kapının kırılmadığını gördüm. Bu da, birinin buraya girişlerini kolaylaştırdığı anlamına geliyor" ifadelerine yer verdi.

Askeri polisteki birçok kişinin suç ortağı olduğunu aktaran Lula, "Askeri polisteki birçok kişi suç ortağıydı. Burada (Planalto Sarayı) silahlı kuvvetlerde suç ortağı olan birçok insan vardı" dedi.

Lula, Planalto Sarayı’nda görevli çok sayıda kişinin Bolsonaro destekçisi olduğunu bildiklerini ve bunu düzeltmek istediklerini belirterek, "Ofisimin kapısında beni vurabilecek birini nasıl tutabilirim?" dedi.

Devlet Başkanı konuşmasını "Bu insanların (Bolsonaro yanlıları) Planalto Sarayı'nın kapısından içeri girmeleri sağlandı, yani birileri onların buraya giriş yapmasını kolaylaştırdı." ifadeleri ile sonlandırdı.

Brezilya Devlet Başkanı Lula, Planalto Sarayı'ndaki görevlileri isyancılara yardımla suçladı - Resim : 2

BİN 800 GÖZALTI
Bolsonaro destekçisi bin 800 kişi gözaltına alındı.

Kongreye düzenlenen baskın ve ordu karargahının önüne kamp kurdukları gerekçesiyle Bolsonaro destekçisi yaklaşık bin 800 kişinin gözaltına alındı ya da tutuklanırken, Bolsonaro döneminde Adalet Bakanı olan Anderson Torres de dahil olmak üzere bir dizi üst düzey yetkili hakkında tutuklanma emri çıkardı.

Kaynak: AA

Hastane doğurmak üzere olan sığınmacıyı kabul etmedi İsveç Dışişleri Bakanı'ndan PKK'nın eylemine tepki Yunan umudunu balığa bağladı Rusya, Türkiye ile zıt düştü