BM verileri açıkladı! 2021 yılında saatte 52 kişi cinayete kurban gitti

Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu ve Suç Ofisi (UNODC), 2021 yılında dünyanın genelinde saatte 52 kişinin cinayete kurban gittiğini belirtti. 2021'deki cinayetlerin konu edildiği raporda, cinayet nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin sayısının silahlı çatışma ve terör nedeniyle ölenlerin toplamından daha yüksek olduğuna işaret edildi.

BM verileri açıkladı! 2021 yılında saatte 52 kişi cinayete kurban gitti
  • Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu ve Suç Ofisi, 2021’de dünya genelinde saatte 52 kişinin cinayet kurbanı olduğunu bildirdi.
  • 2021'deki cinayetlerin konu edildiği raporda, cinayet nedeniyle hayatını kaybeden kişilerin sayısının silahlı çatışma ve terör nedeniyle ölenlerin toplamından daha yüksek olduğuna işaret edildi.
  • Raporda, Kovid-19 dolayısıyla artan organize suç olaylarının da bu sayının yükselmesine neden olmuş olabileceği anlatıldı.
  • Dünya genelinde 2021-2022 yıllarında silahlı çatışmalarda ölenlerin sayısında ciddi artış yaşandığı ancak cinayetten yaşamını yitirenlerin bunun iki katından fazla olduğu kaydedildi.
  • Çalışmada, 2021’de küresel cinayet kurbanlarının yüzde 15’ini çocukların oluşturduğu, bunun 71 bin 600 çocuk anlamına geldiği vurgulandı.
  • UNODC Başkanı Ghada Fathi Waly, rapora ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Her yıl binlerce insanın cinayete kurban gittiğine tanık oluyoruz. Bu da BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden 2030 yılına kadar şiddetin her türünü önemli ölçüde azaltma vaadini yerine getirmedeki kolektif başarısızlığımızın üzücü bir hatırlatıcısıdır." ifadesini kullandı.
Netanyahu'dan savaş sonrasına ilişkin açıklama Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı 17 bini aştı İtalyan itfaiyecilerden Madonna heykeline çelenk Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu kuryeyi öldürdü, ülkeden kaçtı!