BM İsrail'in saldırdığı Şifa Hastanesi'ne ekip gönderecek

İsrail ordusu, saldırıları sonrası tamamen kullanılamaz hale gelen, Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesi ile çevresinden çekildiğini duyurdu. Bölgeden geriye kalan, harabe binalar ve ceset dolu sokaklar oldu. BM, Şifa Hastanesi'ne baskınının ardından durumu incelemek için bir misyon görevlendirileceğini belirtti.

BM İsrail'in saldırdığı Şifa Hastanesi'ne ekip gönderecek
  • İsrail ordusu,18 Mart'ta başlayan ve 14 gün süren saldırıların ardından Şifa Hastanesi ve çevresinden çekildiğini bildirdi.
  • Birleşmiş Milletler (BM), Şifa Hastanesi'ne baskınının ardından durumu incelemek için bir misyon görevlendirileceğini açıkladı.
  • İsrail'in hastaneden ayrıldığına ilişkin haberleri gördüklerini aktaran BM Sözcüsü Stephane Dujarric, meslektaşlarının misyonu başlatmak için gerekli güvenlik teminatını beklediklerini söyledi.

EKİP EN KISA ZAMANDA BÖLGEYE GİDECEK

  • Dujarric, görevlendirilecek misyonun İsrail baskını sürecinde ne olup ne bittiğini netleştirmeyi ve durum tespiti yapmayı amaçladığını kaydetti.
  • Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'un aktardığına göre durumun kötü olduğuna işaret eden Dujarric, ekibin en kısa zamanda bölgeye gideceğini ifade etti.
Şam Büyükelçilik binası vuruldu İsrailli askerlerden kan donduran itiraf! Moskova saldırısını finanse eden 4 şahıs yakalandı Suriye’nin kuzeyinde bombalı araç saldırısı: Ölü ve yaralılar var