BM gür bir sesle 'savaş suçu' diyemedi! Endişeliyiz

İsrail'in Gazze'deki soykırımını seyreden Birleşmiş Milletler, sivillere uygulanan katliamın savaş suçu olduğunu bile net ifadelerle söyleyemiyor. BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani yaptığı açıklamada İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda savaş suçları işlendiğinden endişe duyduğunu belirtti.

BM gür bir sesle 'savaş suçu' diyemedi! Endişeliyiz

BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına yönelik açıklamalarda bulundu.

BM gür bir sesle 'savaş suçu' diyemedi! Endişeliyiz - Resim : 1

"TOPLU CEZALANDIRMAYA SON VERİLMELİ"

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Ravina Shamdasani yaptığı açıklamada, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmalarda savaş suçları işlendiğinden endişe duyduğunu belirtti.

BM gür bir sesle 'savaş suçu' diyemedi! Endişeliyiz - Resim : 2

Shamdasani, "İsrail, Gazze nüfusunun tamamına uyguladığı toplu cezalandırmaya derhal son vermeli" dedi.

BM gür bir sesle 'savaş suçu' diyemedi! Endişeliyiz - Resim : 3

"ENDİŞE DUYUYORUZ"

Savaş suçlarının işlenmesinden endişe duyduğunu ifade eden Shamdasani, Cenevre'de düzenlediği basın toplantısında, "Hamas'ın korkunç saldırılarına karşılık Gazzelilerin toplu olarak cezalandırılmasından endişe duyuyoruz, ki bu da savaş suçu anlamına geliyor" dedi.

BM gür bir sesle 'savaş suçu' diyemedi! Endişeliyiz - Resim : 4

BM KURUMU UNRWA: ÇOK DAHA FAZLASI ÖLECEK

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini de Gazze'ye yönelik abluka hakkında "Çoğu kadın ve çocuk olan 2 milyondan fazla insanın topluca cezalandırılması için kullanılması anlamına geliyor" dedi.

Lazzarini, Doğu Kudüs'teki UNRWA ofisinde basın mensuplarına açıklamada bulundu. Konuştuğu sırada Gazze'de insanların öldüğünü dile getiren Lazzarini, "(Gazzeliler) Sadece bombalardan ve saldırılardan ölmüyor, yakında çok daha fazlası Gazze Şeridi'ne ablukanın sonuçları sebebiyle ölecek" ifadesini kullandı.

BM gür bir sesle 'savaş suçu' diyemedi! Endişeliyiz - Resim : 5

Lazzarini, temel hizmetlerin sekteye uğradığını kaydederek, ilaç, gıda ve suyun da tükenmeye başladığını söyledi. Altyapı tesislerinin ve hastanelerdeki ekipmanların yakıta ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Lazzarini, bu hafta sınırlı sayıda yardım tırının Gazze'ye girmeye başladığını hatırlatarak, bu girişimin umut ışığı olmasına rağmen 2 milyon insan için bir fark yaratmayacağının altını çizdi. Şu anda anlamlı ve kesintisiz bir yardım akışına ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Lazzarini, bunun ve yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için insani ateşkes sağlanması gerektiğini belirtti.

Yahudiler bile kabullendi: İsrail'in şu an yaptığı soykırım Abluka altındaki Mescid-i Aksa'da 3. cuma namazı! Mısır'ın İsrail sınırını yakınlarına roket düştü İsrail Batı Şeria'da da katliama geçti