BM Genel Sekreteri Guterres, ilk kez Güvenlik Konseyi’ne mektup gönderdi

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, görev süresi boyunca ilk kez 99. maddeyi devreye soktu. BM Güvenlik Konseyi'ni uluslararası barış ve güvenliğe tehdit oluşturan İsrail-Filistin krizi konusunda harekete geçmeye çağıran maddede, "Genel Sekreter, kendi görüşüne göre uluslararası barış ve güvenliğin korunmasını tehdit edebilecek herhangi bir konuyu Güvenlik Konseyi'nin dikkatine sunabilir" hükmünü içeriyor.

BM Genel Sekreteri Guterres, ilk kez Güvenlik Konseyi’ne mektup gönderdi
  • BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ilk kez 99. madde yetkisini kullanarak Birleşmiş Milletleri göreve davet etti. 
  • BM Güvenlik Konseyi'ni uluslararası barış ve güvenliğe tehdit oluşturan İsrail-Filistin krizi konusunda harekete geçmeye çağıran Guterres, "Genel Sekreter, kendi görüşüne göre uluslararası barış ve güvenliğin korunmasını tehdit edebilecek herhangi bir konuyu Güvenlik Konseyi'nin dikkatine sunabilir" hükmünü içeren BM Şartı’nın 99. maddesini devreye soktu.
  • Guterres’in Sözcüsü Stephane Dujarric yaptığı açıklamada, Guterres'in 1 Ocak 2017'de BM Genel Sekreterliği görevini devralmasından bu yana bu maddeyi ilk kez devreye soktuğunu belirterek, Guterres’in kısa sürede inanılmaz boyutlara ulaşan can kayıpları nedeniyle bu adımı attığını açıkladı.

İSPANYA'DAN DESTEK

  • İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’e Gazze Şeridi için BM Şartı’nın 99. maddesini devreye sokması nedeniyle destek vererek, “Gazze'de yaşanan insani felaket dayanılmaz boyuttadır. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in BM Şartı'nın 99. maddesini devreye sokmasını tamamen destekliyorum" dedi.
Katliamının silahları ABD'den! Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ağladı herkes ağladı! Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e tepki Serbest bırakılan İsrailli esir kadından olay olan itiraf