Birleşmiş Milletler: 2030'da 340 milyon kadın yoksulluk içinde olabilir!

Birleşmiş Milletler, iklim değişikliği nedeniyle ortaya çıkan gıda güvensizliğiyle ilgili güncel duruma ilişkin rapor yayımladı. Raporda, 2030'a gelindiğinde 340 milyon kadının aşırı yoksulluk içerisinde yaşayacağı belirtildi.

Birleşmiş Milletler: 2030'da 340 milyon kadın yoksulluk içinde olabilir!

Birleşmiş Milletler (BM), "Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri" kapsamında güncel duruma ilişkin bir rapor yayımladı. BM raporda, 340 milyon kadın ve kız çocuğunun aşırı yoksulluk içerisinde yaşayacağını ve 110 milyon kadın ile kız çocuğunun eğitim imkanlarından mahrum kalacağını belirtti.

Birleşmiş Milletler: 2030'da 340 milyon kadın yoksulluk içinde olabilir! - Resim : 1

KADINLAR, EV İŞLERİYLE 2.5 SAAT DAHA FAZLA MEŞGUL OLACAK!

Raporda aynı zamanda, nitelik ve nicelikte özdeş işler için kadınlara, erkeklerin kazancının yalnızca yüzde 51'inin ödendiği ve bu durumun devamı halinde kadın ile kız çocuklarının neredeyse dörtte birinin gıda güvensizliği yaşayacağı ifade edildi.

Açıklamada, kalkınmanın hız kazanmaması halinde, gelecek nesil kadın ile kız çocuklarının maaşsız çalışma ve ev işleriyle, erkeklere kıyasla günde yaklaşık 2,5 saat daha fazla meşgul olacağı belirtildi.

Birleşmiş Milletler: 2030'da 340 milyon kadın yoksulluk içinde olabilir! - Resim : 2

İLK DEFA İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DEĞİNİLDİ

Cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi ile iklim değişikliğinin ilk kez birlikte değerlendirildiği raporda, 2050'ye gelindiğinde 158,3 milyon kadın ve kız çocuğunun daha iklim değişikliği nedeniyle yoksullukla mücadele edeceği öngörüldü.

Birleşmiş Milletler: 2030'da 340 milyon kadın yoksulluk içinde olabilir! - Resim : 3

Raporda, iklim değişikliği nedeniyle, güncel sayıya ek olarak, 131 milyon erkek ile 236 milyon kadın ve kız çocuğunun daha gıda güvensizliğiyle karşı karşıya kalacağı vurgulandı.
Çatışma alanlarında yaşayan kadın nüfusunun 2017'ye kıyasla yüzde 50 artarak 2022'de 614 milyona ulaştığı ifade edilen raporda, küresel çapta cinsiyet eşitliği ve kadınların güçlendirilmesi hedeflerine ulaşmak için senede 360 milyar dolar ek yardıma ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

El bombasını atmayı unutunca araç havaya uçtu Elon Musk'tan şoke eden gizli emir! Ukrayna-Rusya savaşını etkiledi! Messi'nin frikik golü, Arjantin'e kazandırdı ABD darbe yapılan Nijer'den kaçıyor