Binlerce gösterici Paris'te ve Londra'da Filistin ve Lübnan için yürüdü

Paris ve Londra'da bir araya gelen onbinlerce kişi İsrail saldırılarına maruz kalan Filistin ve Lübnan için yürüdü. Göstericiler İsrail'e silah satışının durdurulmasını istedi.

Binlerce gösterici Paris'te ve Londra'da Filistin ve Lübnan için yürüdü
  • Filistin ve Lübnan destekçileri, Paris'teki ünlü Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi.
  • İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarına tepki gösteren binlerce gösterici, Clichy Meydanı'na kadar yürüdü.

İSRAİL'E SİLAH SEVKİYATININ DURDURULMASINI İSTEDİLER

  • Ellerinde Filistin ve Lübnan bayrakları ile "İsrail'i silahlandırmaya son verin" ve "Emperyalizme karşı direniş" yazılı afişler taşıyan göstericiler, "Yaşasın Filistin" ve "Hepimiz Beyrut'un evlatlarıyız" sloganları attı.

Binlerce gösterici Paris'te ve Londra'da Filistin ve Lübnan için yürüdü - Resim : 1

  • Omuzlarında siyah ve kırmızı renklerde kefiye takan göstericiler, İsrail'e silah sevkiyatının durdurulmasını talep etti.
  • Bir kişi, gösteriye elinde Kubbetu's Sahra Camisi'nin maketiyle katılırken bir diğer gösterici eylem boyunca Filistin'i temsilen karpuz maketi taşıdı.

Binlerce gösterici Paris'te ve Londra'da Filistin ve Lübnan için yürüdü - Resim : 2

  • Bazı eylemciler, bir McDonald's şubesinin vitrinine "Filistin yaşayacak" ve "Gazze'deki katliamı durdurun" yazılı çıkartmalar yapıştırarak bu markayı boykot etme çağrısında bulundu.

"SESİMİZ DUYULMUYOR"

  • Göstericilerden Lina Bertin, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 1 yıldır devam etmesini "utanç verici" bulduğunu belirtti.

Binlerce gösterici Paris'te ve Londra'da Filistin ve Lübnan için yürüdü - Resim : 3

  • Bertin, İsrail'i destekleyen markaları boykot etmekten başka elinden gelen bir şey olmadığını belirterek, "Daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum. 1 yıl oldu, çok uzun bir süre. Sesimiz duyulmuyor." dedi.
  • Lina Bertin, Avrupa ülkelerinin İsrail'i finanse etmeyi durdurması ve Tel Aviv hükümeti ile olan bağlarını kesmesi gerektiğini vurguladı.

SİLAH SATIŞININ DURDURULMASINI İSTEDİLER

  • Londra'da da yüz binlerce kişi İsrail'in Gazze saldırılarının birinci yılında Gazze'de ve Lübnan'da acil ateşkes ile İngiltere'nin İsrail'e silah satışını durdurma çağrısıyla yürüdü.

Binlerce gösterici Paris'te ve Londra'da Filistin ve Lübnan için yürüdü - Resim : 4

  • Başkent Londra'daki Russell Meydanı'nda toplanan eylemciler, yaklaşık 3 kilometrelik güzergahı takip ederek Başbakanlık Ofisi 10 Numara'nın bulunduğu Downing Sokağı girişinde toplandı.
  • İsrail'in Gazze saldırılarının başlangıcından bu yana bir grup Filistin destekçisi ve barış yanlısı sivil toplum örgütünün çağrısıyla gerçekleştirilen 20'inci ulusal eyleme eski İskoçya Bölgesel Başbakanı Hamza Yusuf da katıldı.

Binlerce gösterici Paris'te ve Londra'da Filistin ve Lübnan için yürüdü - Resim : 5

  • Yürüyüşün sona erdiği Downin Sokağı girişinde kurulan platformdan göstericilere seslenen Filistin'in İngiltere'deki Misyonunun Başkanı Büyükelçi Hüsam Zomlot, son bir yıldır geçen her an İsrail'in bir savaş suçu işlendiğini kaydetti.
  • Eski İskoçya Bölgesel Başbakanı Yusuf da konuşmasında önceki hükümette yer alan Muhafazakar Partili siyasetçilere seslenerek, "Bu yürüyüşleri nasıl nefret yürüyüşü olarak tanımlarsınız? Bu insanlar milletimizin vicdanını temsil etmek için toplandı." ifadelerini kullandı.

Binlerce gösterici Paris'te ve Londra'da Filistin ve Lübnan için yürüdü - Resim : 6

  • Yürüyüşün organizatörlerinden Filistin Dayanışma Kampanyası, İsrail'in Gazze saldırılarının 1. yılında yapılan eyleme 300 bin kişiden fazla göstericinin katıldığını açıkladı.
Macron'dan İsrail'e ambargo çağrısı İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Şam'da Esad'la görüştü Biden'dan Netanyahu'ya hatırlatma İran'dan İsrail'e tehdit dolu sözler