Biden'ın kafasının karışık olduğu iddialarına yanıt

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden'ın 'kafası karışmış' olarak görünen ve sosyal medyada tartışmalara yol açan görüntüleri ile ilgili, "Bunlar kötü niyetle yapılıyor" açıklamasında bulundu.

Biden'ın kafasının karışık olduğu iddialarına yanıt
  • Beyaz Saray Basın Sözcüsü Karine Jean-Pierre geçen gün gerçekleştirilen basın toplantısında basın mensuplarının sorularını cevapladı.
  • Pierre, ABD Başkanı Joe Biden’ın sosyal medyada tartışmalara yol açan ‘kafa karışıklığı’ videolarıyla ilgili olarak, “Bu manipüle edilmiş videolar kötü niyetle yapılıyor ve gerçeği yansıtmıyor” dedi.
  • Videoları ‘ucuz sahte’ olarak nitelendiren Pierre, "Bu size Cumhuriyetçilerin burada ne kadar çaresiz olduğuna dair bilmemiz gereken her şeyi anlatıyor. Başkanın görevdeki performansı hakkında konuşmak yerine, yasama organlarında kazandığı zaferler, ülke genelinde Amerikan halkı için neler yapabileceği hakkında konuşmak yerine, bu deepfake'leri, manipüle edilmiş videoları görüyoruz " ifadelerini kullandı.

Biden'ın kafasının karışık olduğu iddialarına yanıt - Resim : 1

  • Pierre, ABD Başkanı Biden’ın Beyaz Saray’da düzenlenen bir etkinlik sırasında müzik eşliğinde dans eden insanların yanında hareketsiz durduğu videoyla ilgili olarak ise, “Başkan orada durup müzik dinliyordu ve dans etmedi. Kusura bakmayın, dans etmemenin bir sağlık sorunu olduğunu bilmiyordum. Etrafındaki insanlara bakarsanız, dans etmeyen insanlar da vardı” açıklamasını yaptı.
Mekke'de hayatını kaybeden Türk sayısı açıklandı 2014 yılında kaybolmuştu: Malezya uçağının izine rastlandı İsrail'de kabine dağıldı, halk sokağa çıktı: Tel Aviv'de Netanyahu istifa sesleri NATO'dan Çin uyarısı