Beyaz Saray’dan Rusya’ya tutuklu bulunan Wall Street Journal muhabiri tepkisi

Beyaz Saray, Rusya'nın The Wall Street Journal gazetesinin Moskova bürosu muhabiri olan ABD vatandaşı Evan Gershkovich'in tutukluluk süresini 3 ay daha uzatması üzerine tepki gösterdi.

Beyaz Saray’dan Rusya’ya tutuklu bulunan Wall Street Journal muhabiri tepkisi

Rusya'ya The Wall Street Journal gazetesinin Moskova bürosu muhabiri olan Amerikan vatandaşı Evan Gershkovich'in durumu nedeniyle ABD'de tepkiler yükseliyor.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Gershkovich'in tutukluluğunun 3 ay daha uzatılmasını sorumsuz ve kabul edilemez olarak nitelendirdi.

Rusya'da 30 Mart tarihinde, casusluk suçlamasıyla Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından Yekaterinburg şehrinde, askeri endüstriyel kompleks verilerini topladığı gerekçesiyle gözaltına alınan Gershkovich'in tutukluluk süresi 23 Mayıs tarihinde yapılan mahkeme kararıyla 30 Ağustos'a kadar uzatıldı.

Kaynak: İHA

Tuvalete düşen yüzük 13 sene sonra bulundu NATO'dan flaş Ukrayna açıklaması! NATO üyesi yapılacak mı? TürkAkım ve Mavi Akım'ı koruyan gemiye saldırı Okulda dehşet! Telefonunun alınmasına sinirlendi yatakhaneyi yaktı