BBC sunucusu Anjana Gadgil'den İsrail eski Başbakanı Naftali Bennett'e: İsrail güçleri çocukları öldürmekten mutlu

BBC sunucusu Anjana Gadgil, İsrail'in Cenin saldırısına ilişkin yayına katılan İsrail'in eski Başbakanı Naftali Bennett'in Filistinli çocukları 'terörist' olarak tanımlamasının ardından Bennett'e "İsrail güçleri çocukları öldürmekten mutluluk duyuyor." dedi.

BBC sunucusu Anjana Gadgil'den İsrail eski Başbakanı Naftali Bennett'e: İsrail güçleri çocukları öldürmekten mutlu

İsrail'in Cenin saldırılarına ilişkin konuşmak üzere BBC yayınına katılan İsrail eski Başbakanı Naftali Bennet ile sunucu Anjana Gadgil arasında gergin anlar yaşandı.

BBC sunucusu Anjana Gadgil ve  İsrail eski Başbakanı Naftali Bennett
BBC sunucusu Anjana Gadgil ve İsrail eski Başbakanı Naftali Bennett

BBC sunucusu Gadgil'in eski Başbakan Bennett'e "İsrail ordusu buna 'askeri operasyon' diyor ama artık 4'ü 18 yaşın altında olmak üzere genç insanların öldürüldüğünü biliyoruz. Ordunun amacı gerçekten de bu mu? 16-18 yaş arasındaki insanları öldürmek mi?" sorusunu yönetlmesinin ardından İsrail'in eski Başbakanı Bennett, İsrail ordusunun söz konusu operasyonunda hayatını kaybeden 11 kişinin tamamının 'militan' olduğunu öne sürerek "Silah taşımaya karar veren genç teröristlerin olması onların sorumluluğudur." ifadeleri ile yanıt verdi.

İsrail'in Cenin saldırısı
İsrail'in Cenin saldırısı

"ÇOCUK ÖLDÜRMEKTEN MUTLULUK DUYUYORSUNUZ"

Bennett'in henüz çocuk yaşta öldürdüğü Filistinliler hakkında 'terörist' nitelendirmesinde bulunmasına sinirlenen BBC sunucusu Gadgil ise ölenlerin Birleşmiş Milletler tarafından "çocuk" olarak tanımlandığını eski Başbakana hatırlatarak "İsrail güçleri çocukları öldürmekten mutluluk duyuyor." ifadelerini kullandı.

"HEDEFLİ BİR SALDIRI OLDUĞUNU UNUTMAYALIM"

Bennet'in "Bunu söylemeniz oldukça tuhaf çünkü onlar da bizi öldürüyorlar" ifadesinin ardından Gadgil ise "BM onları çocuk olarak tanımladı ve bu hedefli saldırıda 16-18 yaşları arasında 4 kişinin öldürüldüğünü biliyoruz. Bunun hedefli bir saldırı olduğunu unutmayalım. İsrail güçleri bu insanları aramaya devam ediyor." dedi.

İsrail'in Cenin saldırısı
İsrail'in Cenin saldırısı

"BİZ DOĞRU OLANI YAPIYORUZ"

Gadgil'in sözlerinin ardından eski İsrail Başbakanı Bennett, "Biz doğru olanı yapıyoruz. Onlar sivilleri öldürüyorlar ve sizin bunun ahlaki eşdeğerini ya da daha kötüsünü yapmanız bence kabul edilemez.” dedi.

Cenin saldırısında ölenlerin cenazeleri
Cenin saldırısında ölenlerin cenazeleri

CENİN SALDIRISI

İsrail ordusu yaklaşık 48 saat süren kuşatma boyunca kamptaki sivillerin can ve mallarını hedef alan saldırılar düzenledi.

120 KİŞİ YARALANDI 5'İ ÇOCUK 12 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı'na yönelik saldırılarında 5’i 18 yaşın altında, diğerleri 20 yaşlarında 12 Filistinli öldü, 20’si ağır yaklaşık 120 kişi yaralandı.

 

Kaynak: AA

Kiev’de mahkemede patlama: 1 ölü Rusya'da camiye giren şahıs Kur'an-ı Kerim'leri yaktı! UAEA, Zaporijya Nükleer Santrali'nde patlayıcı maddeye rastlanmadığını duyurdu Bakan Fidan'dan Kudüs mesajı: Barış için tek formül