Bakan Hakan Fidan ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon konuşması yaptı. Karşı tarafın talebi üzerine yapılan görüşmede, İsrail ile Hamas arasındaki görüşme süreci ve bölgede artan gerilim masaya yatırıldı.

Bakan Hakan Fidan ABD'li mevkidaşı ile görüştü
  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Şefi Haniye’nin şehit edilmesinin ve Filistinlilere karşı süren katliamın İsrail’in barışın tesisi meselesinde istekli olmadığını tekrar daha gösterdiğini dile getirdi.
  • Hamas‘ın daha önce ateşkes konusunda yapıcı bir tutum ortaya koyduğunu belirten Fidan, kalıcı ateşkes için İsrail üzerinde baskı kurulması gerektiğini ifade etti.
  • Fidan ayrıca, bölgede artan gerilimin kaygı verici olduğunu söyleyerek, İsrail’in çatışmaların daha fazla yayılmasına neden olacak kışkırtıcı adımlardan kaçınması gerektiğini kaydetti.
Türkiye'den Yunanistan'a yardım teklifi Netanyahu'nun cevabı bekleniyor! Hamas'ın yeni liderinden yeni ateşkes teklifi Avrupa'nın en büyük nükleer santralinde yangın! FBI gizli belgeleri çalmakla suçlanan Pentagon çalışanı Türk mühendisi tutukladı