Bakan Hakan Fidan, Pakistan ve İran Dışişleri bakanları ile görüştü

İran ve Pakistan arasında yaşanan gerilimin üzerine Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Pakistan Dışişleri Bakanı Jalil Abbas Jilani ve İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefon görüşmeleri yaptı. Fidan, taraflara itidal çağrısı yaptı.

Bakan Hakan Fidan, Pakistan ve İran Dışişleri bakanları ile görüştü
  • Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, görüşmelerde, bölgede yeni problemler yaşanmaması gerektiğinin altını çizerek, her 2 tarafa da itidal çağrısında bulundu.
  • Jilani ve Abdullahiyan, gerilimin tırmanmasını kendilerinin de istemediklerini belirtti.

Bakan Hakan Fidan, Pakistan ve İran Dışişleri bakanları ile görüştü - Resim : 1

PAKİSTAN VE İRAN ARASINDA NE OLDU?

  • Pakistan İran'daki terör hedeflerine saldırı düzenledi.
  • İran'ın yarı resmi haber ajansı, dün Ceyşu'l Adl örgütünün Pakistan'daki kamplarının füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığını duyurmuştu.

Bakan Hakan Fidan, Pakistan ve İran Dışişleri bakanları ile görüştü - Resim : 2

  • Ceyşu'l Adl'e ait 2 karargahın hedef alındığı belirtilen haberde, şu ifadelere yer verildi:
Bu karargahlar füzeler ve İHA'lar ile imha edildi. Dün gece de Kuzey Irak'taki MOSSAD casusluk merkezleri ve Suriye'de DAEŞ karargahı İran tarafından füzeler ile hedef alınmıştı.

Bakan Hakan Fidan, Pakistan ve İran Dışişleri bakanları ile görüştü - Resim : 3

7 CAN KAYBI

  • Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın, 16 Ocak'ta sınırdaki Belucistan eyaletinin Panjgur bölgesine hava saldırısı düzenlediğini ve saldırıda 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, 3 kız çocuğunun yaralandığını açıklamıştı.
  • Pakistan Dışişleri Bakanlığından yapılan son açıklamada, İran'ın Sistan-Beluçistan eyaletinde "teröristlerin saklandıkları yerlere" yönelik bir dizi hassas askeri saldırı gerçekleştirildiği belirtilerek, istihbarata dayalı operasyon sırasında çok sayıda "teröristin" öldürüldüğü aktarıldı.

Bakan Hakan Fidan, Pakistan ve İran Dışişleri bakanları ile görüştü - Resim : 4

  • Pakistan yönetimi, halkının güvenliğini sağlamak için gerekli tedbirleri almaya devam edeceğini, "kardeş ülke İran'ın" egemenliğine saygı duyduğunu bildirdi.
  • Ayrıca İran, Pakistan tarafından sınır bölgesindeki bir köye düzenlenen füze saldırısında 3 kadın ve 4 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.
Ukrayna'da cephe hattına yakın yaşayan yakıt yardımı Türkiye ve Almanya'dan çeteler ve göçme mücadele işbirliği Kuzey Kore'nin Rusya teması ABD'yi korkuttu Uzay yolculuğu bu gece gerçekleştirilecek