Bakan Fidan'dan Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yakılmasına kınama

Son dakika: Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ile son günlerde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları görüştü. Görüşmede, Bakan Fidan, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e karşı devam etmekte olan ve süreklilik kazanan alçak saldırıları kınadığımızı yineledi.

Bakan Fidan'dan Danimarka’da Kur’an-ı Kerim yakılmasına kınama

Son dakika: Danimarka'daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" adlı grubun üyeleri, Dortheavej semtindeki İslam Toplumu derneğine ait caminin karşısında cuma namazı sonunda Kur'an-ı Kerim yaktı. İslam karşıtı pankartlar taşıyan ve megafonla İslam'a alçakça hakaretler savuran grup, provokasyonu yoğun polis güvenliği altında düzenlendi. Grup o anları sosyal medyadan canlı yayın yaptı.

HAKAN FİDAN KINADIĞINI TEKRARLADI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Danimarka Dışişleri Bakanı Lars Lokke Rasmussen ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Bakan Fidan, Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden ve süreklilik kazanan alçak saldırıları kınadığımızı yineledi.

KUR-AN'I KERİM'E YÖNELİK SALDIRILAR ARTTI

Baltı ülkelerinde son aylarda Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar artış gösterdi. Aşırı sağcı lider Paludan'ın öncüsü olduğu Kur'an-ı Kerim yakma olayları o günden beri artış gösterdi.

İsveç'in NATO'ya üye olmasından kısa bir süre önce ise Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika isimli kişi a Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i yaktı. Bu eylemlerin polis koruması eşliğinde yapılmasına hem Türkiye'den hem de İslam dünyasından tepki gelmişti.

37 yıllık cesede ulaşıldı Kaza dehşete düşürdü Muhalefet lideri tutuklandı Market alışverişi sırasında birbirlerine girdiler! Sebebi ise...