Bakan Fidan BM'de konuştu: Dünya beşten büyüktür

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Geleceğin Zirvesi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, "Dünya beşten büyüktür. Karar verme mekanizmalarını Birleşmiş Milletler'de daha demokratik hale getirmeliyiz." dedi.

Bakan Fidan BM'de konuştu: Dünya beşten büyüktür

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler Binası'nda düzenlenen "Geleceğin Zirvesi" toplantısında katılımcılara hitap etti.

"Birleşmiş Milletler'de özellikle de Güvenlik Konseyi'nde kapsamlı bir yenilenmeye ihtiyaç var" diyen Bakan Fidan sözlerini şöyle sürdürdü:

Dünya beşten büyüktür. Karar verme mekanizmalarını Birleşmiş Milletler'de daha demokratik hale getirmeliyiz. Genel Kurul'da büyük bir çoğunlukla alınan kararlar Güvenlik Konseyi nedeniyle uygulanamıyor. Uluslararası barış ve güvenlik sadece kısıtlı sayıda ülkeden oluşan kısıtlı bir iklim kararına bırakılamaz. Yine aynı zamanda giderek artan kutuplaşma çerçevesinde diyaloğu artıracak çözümlere ihtiyacımız var. Buna ilave eden uluslararası finansal mimarinin reformu da artık bir zorunlu.
İsrail'den 7 günlük OHAL kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik temas Aliyev'den Ermenistan destekçilerine uyarı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'de diplomasi trafiği