Azerbaycan ile Ermenistan liderleri ay sonunda Brüksel'de bir araya gelecek

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Azerbaycan ile Ermenistan liderlerinin ekim sonunda Brüksel'de görüşeceğini açıkladı.

Azerbaycan ile Ermenistan liderleri ay sonunda Brüksel'de bir araya gelecek

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, İspanya'nın Granada şehrinde gerçekleştirilen gayri resmi AB liderler zirvesinin girişinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ı Brüksel'e davet ettiğini açıkladı.

BRÜKSEL'DE 3'LÜ GÖRÜŞME

Dün Avrupa Siyasi Topluluğu (AST) Toplantısı marjında AB Konseyi, Ermenistan, Fransa ve Almanya liderleri Granada'da bir araya gelmiş, ardından yaptıkları ortak açıklamada normalleşme sürecine desteklerini vurgulamıştı.

Aliyev'in katılmadığı toplantıda liderler, sınır belirleme çalışmalarının acil olarak ilerletilmesi, alıkoyulanların karşılıklı iadesi, akıbeti bilinmeyenler ve mayın temizleme dosyalarında ilerleme sağlanması gerektiğinin altını çizmişti.

Donald Trump Meclis Başkanı olabileceğini açıkladı New York metro saldırganına 10 defa müebbet hapis cezası Türkiye'nin terör operasyonlarına skandal algı! Elon Musk'a ifade vermediği için dava açıldı