Atatürk'ün vefatını dünya medyası böyle kaleme almıştı! 10 Kasım manşetleri

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938 yılında vefat etmesi Türkiye'yi hüzne boğarken dünya medyasında da ses getirmişti. Dış medya Mustafa Kemal Atatürk'ün vefat haberini gazetelerinin manşetlerine taşırken, Atatürk'ten övgüyle bahsedip Türk vatandaşının üzüntüsünü anlatmıştı. İşte 10 Kasım'da dünya manşetleri...

Atatürk'ün vefatını dünya medyası böyle kaleme almıştı! 10 Kasım manşetleri

Atatürk'ün hayatını kaybettiği haberinin verilmesinin ardından 10 Kasım 1938'de Türkiye'de büyük bir hüzün yaşandı. Dünya medyası da Mustafa Kemal'in vefatını manşetlerinden verdi.

Atatürk'ün vefatını dünya medyası böyle kaleme almıştı! 10 Kasım manşetleri - Resim : 1

Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın lideri ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk dış basındaki manşetlerde 'Modern Türkiye'nin kurucusu' şeklinde övgü dolu yorumlarla son yolcuğuna uğurlandı.

DÜNYA BASININDA 10 KASIM MANŞETLERİ...

Atatürk'ün vefatını dünya medyası böyle kaleme almıştı! 10 Kasım manşetleri - Resim : 2

CE SOIR

Fransız Gazetesi Ce Soir, Atatürk’ün ölümünü “Kemal Atatürk Öldü” başlığıyla verdi. Haberde Atatürk sayesinde kadınların erkeklerle eşit haklara sahip oldukları ve artık yüksek öğrenim görebilecekleri belirtildi.

Atatürk'ün vefatını dünya medyası böyle kaleme almıştı! 10 Kasım manşetleri - Resim : 3

CHICAGO TRIBUNE

ABD gazetesi, ilk sayfadan Atatürk'ün ölüm haberini verirken, "Dünya sahnesinden tarihin en dikkat çekici adamlarından biri geçti." ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün vefatını dünya medyası böyle kaleme almıştı! 10 Kasım manşetleri - Resim : 4

EXCELSIOR

Paris merkezli Excelsior gazetesi “Modern Türkiye’nin kurucusu Kemal Atatürk dün sabah vefat etti” şeklindeki haberle Atatürk'ün vefatını duyurdu.

Atatürk'ün vefatını dünya medyası böyle kaleme almıştı! 10 Kasım manşetleri - Resim : 5

LE FIGARO

Fransız gazetesi Le Figaro “Cumhurbaşkanı Atatürk’ün vefatı” başlığıyla verdiği haberde, Atatürk’ün 09.05’te vefat etmesinden hemen sonra duygu yüklü bir kalabalığın Dolmabahçe Sarayı’nın çevresinde toplandığını belirtti.

Atatürk'ün vefatını dünya medyası böyle kaleme almıştı! 10 Kasım manşetleri - Resim : 6

NEW YORK TIMES

Türk halkının yansına değinen ABD gazetesi haberinde, "Halk yas tutuyor. Askeri kahraman Atatürk devleşen bir devlet yarattı" ifadelerine yer verdi.

Atatürk'ün vefatını dünya medyası böyle kaleme almıştı! 10 Kasım manşetleri - Resim : 7

PARIS-SOIR

Fransız gazetesi Paris Soir “Kemal Atatürk vefat etti” başlığıyla yayınladığı haberde Mustafa Kemal’in Yeni Türkiye’yi yarattığını, padişahı kovduğunu, kadınları özgürleştirdiğini, fesi yasakladığını, milli bir sanayi kurduğunu ve ülkesini radikal bir şekilde dönüştürdüğünü aktardı.

Atatürk'ün vefatını dünya medyası böyle kaleme almıştı! 10 Kasım manşetleri - Resim : 8

PRAVDA

Yugoslavya’nın resmî gazetesi Pravda, tarihi haberi, “Türkiye Cumhuriyet’inin büyük şefi Kemal Atatürk dün sabah vefat etti” başlığıyla duyurdu.

Atatürk'ün vefatını dünya medyası böyle kaleme almıştı! 10 Kasım manşetleri - Resim : 9

RENDELET

Macar gazatesi, "Yüzyılımızda, 'olmayacak hiçbir şey yoktur' şeklindeki tarihi gerçeği ispatlayan ilk adam olmuştur." diyerek Atatürk tanımladı ve son yolculuğuna uğurladı.

Atatürk'ün vefatını dünya medyası böyle kaleme almıştı! 10 Kasım manşetleri - Resim : 10

THE DAILY TELEGRAPH

Birleşik Krallık gazetesi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatısını, "Tarihteki büyük başarılar gözden geçirilecek olursa, Kemal Atatürk’ün yeniden bir ulus ve devlet yaratması kadar göz kamaştırıcı bir örneğin bulunmadığı görülecektir" sözleriyle manşetlerine taşıdı.

Atatürk'ün vefatını dünya medyası böyle kaleme almıştı! 10 Kasım manşetleri - Resim : 11

THE SUNDAY TIMES

Birleşik Krallık yayınlı gazete, "İngiltere önce, cesur ve asil bir düşman, sonra da sadık bir dost olarak tanıdığı büyük adamı selamlamaktadır." sözleriyle Mustafa Kemal Atatürk'ü uğurladı.

Atatürk'ün vefatını dünya medyası böyle kaleme almıştı! 10 Kasım manşetleri - Resim : 12

VOLKISCHER BEOBACHTER

Alman gazetesi haberinde, "Atatürk Türkiye’yi tek düşman kalmaksızın bırakmıştır. Bu, zamanımızın hiçbir devlet şefinin başaramadığıdır." başlığını kullandı.

Biden ateşkesin mümkün olmadığını duyurdu Tam donanımlı sağlık gemisi Gazze'ye gitmek için yola çıktı Katil İsrail kendi askerini öldürdü! Atatürk'e hakaret içeren afişler astılar