Ankara'da düzenlenen KEİPA Parlamento Başkanları Zirvesi'nde Ukraynalı ve Rusyalı yetkililer arasında gergin anlar: TBMM Başkanı Mustafa Şentop müdahale etti

Ankara'da bir otelde düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi'nin (KEİPA) 30. yıl dönümü Parlamento Başkanları Zirvesi'nde Ukraynalı ve Rusyalı yetkililer arasında gerilim yaşandı. Rusya Delegasyonu Başkan Vekili Olga Timofeeva'nın konuşması sırasında Ukrayna heyetinin bayraklı protesto girişimine müdahale ederken, toplanto salonu dışında bir Rus yetkilinin Ukraynalı yetkilinin elinden Ukrayna bayrağını çekip alması ile ikilinin arasında kavga yaşandı.

Ankara'da bir otelde düzenlenen Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi'nin (KEİPA) 30. yıl dönümü Parlamento Başkanları Zirvesi'nde Ukraynalı ve Rusyalı yetkililer arasında gerilim yaşandı.

Zirvede Rusya Delegasyonu Başkan Vekili Olga Timofeeva'nın konuşması sırasında Ukrayna heyetinin bayraklı protesto girişiminde bulundu.

Timofeeva'nın konuşması sırasında Ukrayna heyeti, Timofeeva'nın arkasına geçerek bayrak ve aşırı milliyetçi örgüt Sağ Sektör (Pravıy Sektor) flamasını açtı ve Rusya aleyhine sloganlar attı.

RUSLAR MÜDAHALE EDİNCE ARBEDE YAŞANDI
Rus heyetinin, Ukraynalıların protestosuna engel olmaya çalışmasıyla iki taraf arasında kısa bir süreliğine arbede yaşandı.

DELEGASYON BAŞKANINDAN DA TEPKİ GELDİ
Ukrayna Delegasyonu Başkanı Anna Purtova ise Timofeeva'nın konuşması boyunca koltuğunu boş bıraktı.

Ankara'da düzenlenen KEİPA Parlamento Başkanları Zirvesi'nde Ukraynalı ve Rusyalı yetkililer arasında gergin anlar: TBMM Başkanı Mustafa Şentop müdahale etti - Resim : 1

TBMM BAŞKANI ŞENTOP OLAYA MÜDAHALE ETTİ
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ukraynalı heyetin bayraklı protestosuna müdahale ederek çalışma düzenini bozan heyetin salondan dışarı çıkarılmasını istedi.

Şentop, "Kime söz verdiysek o konuşacak burada. Bu toplantının huzurunu ve düzenini kimseye bozdurmam. Öyle bir niyeti olan varsa dışarı çıksın." ifadesini kullandı.

İKAZA RAĞMEN UKRAYNALI HEYET DEVAM ETTİ
Şentop, bu eyleme müsaade etmediğinin altını çizerek, söz vermeden konuşmak isteyenlerin dışarıya çıkmasını istedi ancak Ukraynalı heyet, Rusya Delegasyonu Başkan Vekili Timofeeva'nın konuşması sona erene kadar sözlü müdahalede bulunmaya devam etti.

Ankara'da düzenlenen KEİPA Parlamento Başkanları Zirvesi'nde Ukraynalı ve Rusyalı yetkililer arasında gergin anlar: TBMM Başkanı Mustafa Şentop müdahale etti - Resim : 2

GERGİNLİK SALON DIŞINDA KAVGAYA DÖNÜŞTÜ
Gerginlik toplantı salonu dışında da devam etti. Toplantı salonunun dışında bir Rus yetkilinin Ukraynalı yetkilinin elinden Ukrayna bayrağını çekip alması ile ikilinin arasında kavga yaşandı.

O anlar anbean kameralara yansıdı.

Ankara'da düzenlenen KEİPA Parlamento Başkanları Zirvesi'nde Ukraynalı ve Rusyalı yetkililer arasında gergin anlar: TBMM Başkanı Mustafa Şentop müdahale etti - Resim : 3

Kaynak: AA

Türkiye'nin gücü Yunanistan'ı korkutuyor O ülkede okula saldırı! 8 öğretmen öldü Ömer Çelik'ten The Economist tepki: Halbuki ders almış olmaları lazımdı Sudan'da devam eden çatışmalar nedeniyle vatandaşların tahliyesi sürüyor