ABD Başkanı Biden, ülke dondurucu soğuklarla boğuşurken Karayipler'e kaçtı

Amerika'da yaklaşık iki haftadır devam eden dondurucu soğuklar tüm ülkeyi etkisi altına almış, hayatı durma noktasına getirmişken devlet başkanından çok eleştirilecek haber geldi. Milyonlarca insanın olumsuz etkilendiği bu astronomik zor dönemde Niagara Şelalesi'nin buz tutmasını, kalbine örnek alan ABD Başkanı Joe Biden, onlarca kişi ölmüyormuş gibi ailesiyle birlikte Karayipler'e tatile çıktı!

ABD Başkanı Biden, ülke dondurucu soğuklarla boğuşurken Karayipler'e kaçtı

Yaklaşık iki haftadır Amerika'da yaşanan dondurucu soğuklar ve yoğun kar fırtınaları 65'ten fazla hayat alırken Pazartesi günü olağanüstü hal ilan eden Amerika'nın başkanı Joe Biden hayatın tadını çıkarma derdine düştü. Biden'ın soğuklara dayanamayıp ailesiyle yeni yıl kutlamaları için ortalama sıcaklığın 28 derece olduğu 1 haftalığına Karayipler bölgesindeki Virgin Adaları'na tatile gitmesi yoğun eleştiri aldı.

2 Ocak tarihine kadar tatil yapacak olan Biden, 2024 seçimlerinde aday olup olmayacağına tatil esnasında karar vereceğini belirtti.

ÜLKE CAN DERDİNDE, BAŞKAN...
Adete savaş alanına dönen ülkede bir yandan insanlar canlarıyla uğraşırken bir yandan da mallarıyla uğraşmak zorunda kalıyor. Noel hafta sonunda soğukların yarattığı olumsuz şartlardan yararlanan kişiler, kentin birçok yerindeki malları yağma etti.

Yolların kapandığı, insanların mahsur kalıp can verdiği, evsizlerin sokaklarda hipotermiden hayatını kaybettiği, savaş alanını aratmayan görüntülere rağmen halkının en ihtiyaç dönemde Biden'ın tatile çıkması çok eleştirildi.

ABD Başkanı Biden, ülke dondurucu soğuklarla boğuşurken Karayipler'e kaçtı - Resim : 1

BELEDİYE BAŞKANINA BAK, DEVLET BAŞKANINI AL 
Biden'ın tatili olay olurken, New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın da eyaletin can çekiştiği Perşembe ve Cuma günlerinde Karayipler'de tatilde olduğu ortaya çıktı. Belediye Başkanı Adams, kendisini "Tatile ihtiyacım vardı" diyerek savundu.

New York Belediye Başkanı Eric Adams, Türkiye'de, sosyal medyada paylaşılan videoda meyvesini sokakta Türk esnaftan satın almasıyla tanınıyordu.

ABD Başkanı Biden, ülke dondurucu soğuklarla boğuşurken Karayipler'e kaçtı - Resim : 2

ABD
Konstantinos Floros Türk karasularına ait Keçi Adası'na gitti: Tetikte ve hazırlıklıyız Paris PKK destekçilerinin yol açtığı tahribatın izlerini silemedi Çin’den gelen yolculara test ve karantina zorunluluğu Yunanistan 4,9 depremle sallandı