Almanya Fransa ve Almanya'dan İsrail'e sürdürülebilir ateşkes çağrısı

Soykırımcı İsrail'in Gazze'deki vahşetine destek veren Batı ülkeleri, tek tek ateşkes çağrısı yapmaya başladı. Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna'nın ardından İngiltere ve Almanya'dan da sürdürülebilir ateşkes mesajı geldi.

Almanya Fransa ve Almanya'dan İsrail'e sürdürülebilir ateşkes çağrısı
  • İsrail'in Avrupalı müttefikleri 7 Ekim'den beri Gazze'deki katliama sessiz kaldı. Ülkelerinde sivil toplum örgütlerinin protestoları karşısında daha fazla duramayan Batı ülkeleri tek tek ateşkes çağrısı yapmaya başladı.

Almanya Fransa ve Almanya'dan İsrail'e sürdürülebilir ateşkes çağrısı - Resim : 1

İNGİLTERE VE ALMANYA'DAN ORTAK BİLDİRİ

  • İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron ile Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Sunday Times gazetesi ve Alman Welt am Sonntag'da yayımlanan ortak makalelerinde sürdürülebilir ateşkes çağrısında bulundu.
  • İki bakan, "İngiltere ve Almanya neden sürdürülebilir bir ateşkesi destekliyor?" başlıklı makalede "Çok fazla sivil öldürüldü. İsrail hükümeti teröristlerle siviller arasında yeterince ayrım yapmak için daha fazlasını yapmalı ve Hamas liderleri ile ajanlarını hedef alan bir saldırı yürütmelidir." dedi.
İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron
İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron
  • "Ancak açık olalım. Şu anda genel ve acil bir ateşkes çağrısında bulunmanın ve bunun bir şekilde kalıcı olmasını ummanın ileriye dönük bir yol olduğuna inanmıyoruz. Bu, İsrail'in neden kendini savunmak zorunda kaldığını görmezden gelir." diyen bakanlar uzun vadeli bir barış anlaşmasının niteliği üzerinde de dikkatle düşünmesi gerektiğini belirterek "Hamas'ı Gazze'de iktidarda bırakmak iki devletli çözüme giden yolda kalıcı bir barikat olacaktır." diye yazdı.
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock
Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock

FRANSA DA "ATEŞKES" DEDİ

Pazar günü Tel Aviv'de İsrailli mevkidaşı ile bir basın toplantısı düzenleyen Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna da ateşkes için bastırdı.

"Rehinelerin serbest bırakılması, Gazze'nin acı çeken sivil nüfusuna erişim ve daha fazla insani yardım ulaştırılması ve aslında insani bir ateşkes ve siyasi bir çözümün başlangıcı için ateşkes yönünde ilerleme kaydedilmesine olanak sağlayacak acil bir ateşkes gereklidir."
Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna
Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna

 

İsrail Nasr Hastanesi'ni vurdu Yanlışlıkla öldürdüğü esirin şehit olarak kaydedilmesini reddetti Biden'ın koruma aracına otomobil çarptı NASA duyurdu! Güneş'teki son yılların en büyük patlama! Dünya'daki radyo sinyalleri devre dışı kaldı