G-7 ülkeleri Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar konusunda anlaştı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, G-7 ülkelerinin liderleriyle çevrim içi yaptığı toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, liderlerle Ukrayna'daki savaş nedeniyle Rusya'ya ilave yaptırımlar üzerinde anlaştığını söyledi.

G-7 ülkeleri Rusya'ya karşı yeni yaptırımlar konusunda anlaştı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, G-7 ülkelerinin liderleriyle çevrim içi yaptığı toplantının ardından başkant Berlin'de basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasında Almanya'nın Ukrayna'daki savaş nedenitle Rusya'ya karşu uluslararası ittifakı güçlendirme amaçlı çalıştığını belirten Scholz, savaşın yıl dönümünde ülkesinin Ukrayna'ya verdiği sağlam desteği vurguladı.

Scholz, açıklamasında “Rusya'nın uluslararası hukuka geri dönmesi ve sonunda müzakere masasına oturması için baskıyı sürdürmeliyiz. Elbette buna ekonomik baskı da dahildir.” dedi.

Batılı ülkelerin Rusya’ya karşı yaptırımlarını koordine etmeye ve yaptırımlarda yasal boşlukları kapatmaya devam etme konusunda G-7'de mutabık kaldıklarını bildiren Scholz, “Bugün daha fazla tedbir taahhüdünde bulunduk ve bunları 10'uncu yaptırım paketiyle AB içinde uygulamak ve gerekli adımları atmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Scholz, G-7 ülkelerinin Ukrayna'ya gerektiği müddetçe "finansal destek ve silah tedariki" konusunda güvence verdiğini ve Rus birliklerinin Ukrayna'dan çekilmesi gerektiğini, bu adım atılmadan savaşın sonlandırılmasının müzakere edilemeyeceğini söyledi.

Kaynak: AA

Macaristan, İskandinavların NATO sürecinde frene bastı Bayramov: Türkiye'deki felakete rağmen güçlü maneviyata şahit olduk Okulu, hapishaneye çevirdiler Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukrayna Başbakanı Zelenskiy görüştü