Almanya Başbakanı Scholz, AB'den çıkmanın yıkım olacağını belirtti

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya için Alternatif Partisi Eş Genel Başkanı Alice Weidel'in iktidar olmaları halinde AB'den çıkması için referandum yapacaklarını belirttiği sözlerine yanıt verdi. Scholz, Dexit"in Avrupa ve Almanya'nın başına gelebilecek en büyük "refah yıkımı" olacağını belirtti.

Almanya Başbakanı Scholz, AB'den çıkmanın yıkım olacağını belirtti
  • İngiltere'nin çıkmasıyla başlanan Avrupa Birliği'nin zayıflama sürecinde, ülkelerin aşırı sağ görüşlü siyasetçileri, halka "AB'den çıkmak için referanduma gideceğiz" söylemlerini kullanmaya başladı.
  • Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya için Alternatif Partisi Eş Genel Başkanı Alice Weidel'in iktidara gelmeleri halinde ülkenin Avrupa Birliği'nden çıkması için referandum yapacakları sözlerini eleştirerek Dexit"in Avrupa ve Almanya'nın başına gelebilecek en büyük "refah yıkımı" olacağını söyledi.
  • Scholz, Federal Meclis'te bütçe görüşmeleri kapsamında yaptığı konuşmada, aralarında AfD politikacılarının da bulunduğu bir toplantıda, milyonlarca yabancı kökenlinin Almanya'dan zorla sınır dışı edilmesini öngören plan üzerinde konuşulmasına tepki gösterdi.
  • AfD temsilcilerinin Almanya'nın AB'den ayrılmasını ifade eden "Dexit" kelimesini kullandığına dikkati çeken Scholz, "Bu, Avrupa ve Almanya'nın başına gelebilecek en büyük refah yıkımı olur." değerlendirmesinde bulundu.
  • Scholz, Almanya'nın AB'den en fazla faydalanan ülke olduğunu kaydetti.
Rusya, Ukrayna savaşında suçlu bulundu Milyonlarca şarkı TikTok'tan kaldırılacak Alman komutandan "ordu olarak iyi durumda değiliz" itirafı Rus orduna iftiraya 'varlıklarına el konulma' cezası