Almanya Başbakanı Scholz: AB ile Türkiye ilişkilerinin gelişeceğine inanıyorum

NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tekrardan gündeme getirdiği AB üyeliği ve AB ile vize serbestliği konuları gündemdeki yerini koruyor. Cumhurbaşkanı'nın bugünkü çıkışının ardından konuya ilişkin açıklama yapan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, “AB ile Türkiye ilişkilerinin gelişeceğine inanıyorum.” dedi.

Almanya Başbakanı Scholz: AB ile Türkiye ilişkilerinin gelişeceğine inanıyorum

11-12 Temmuz tarihlerinde Litvanya'nın başkentinde düzenlenen NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecini ve AB ile vize serbestliği konularını tekrardan gündeme getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı basın açıklamasında AB vizesi hakkında Batı ülkelerine çağrıda bulundu.

AB vize serbestisi hakkında konuşan Erdoğan, "Şu anda beklentimiz AB kanadından beklentilerin cevabını almak. Görüşme yaptığımız tüm AB liderleriyle bunu etraflıca konuşma yaptık. Kendilerinden bu konuda 52 yıldır kapıda beklenilen Türkiye'ye yönelik olumlu adımlar bekliyoruz dedik." dedi.

 ALMANYA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından Berlin'deki basın toplantısında konuşan Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) ile ilgili ilişkilerine değinerek, “AB ile Türkiye, özellikle Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da gelişebileceğine inanıyorum” dedi.

Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya üyeliği hakkında olumlu mesajlar veren Scholz, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zaten söylemişti. Ayrıca bundan çok eminim ki (İsveç’in NATO üyeliği) üyeliğin uzayacağına dair hiçbir işaret yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

ABD'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tanındı Wagner, Belarus askerlerine eğitim veriyor Putin resmen yasakladı! Evlilikleri iptal edildi Şimdi de Tevrat'ı yakacaklar!