Alman politikacı Norbert Röttgen'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü! O tüm bölgeyi kontrol ediyor

Almanya'nın önde gelen politikacılarından Norbert Röttgen, Markus Lanz programında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin vizyonunu anlatan Norbert Röttgen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya-Ukrayna savaşı, Libya, Azerbaycan, Doğu Akdeniz ve NATO içindeki başarısına değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgüler yağdıran Norbert Röttgen, "O tüm bölgeyi kontrol ediyor" dedi.

Almanya'da 10. sezonunda olan Markus Lanz programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye'nin vizyonu değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politikadaki siyasi başarısına övgüler yağdırılırken, diğer ülkeleri de dengede tutmayı başardığı belirtildi.

Modaratör Markus Lanz konuşmasına, "Birisine ait bir cümle okumuştum. Şöyle diyordu; "Bir yerlerde güç vakumu oluştuğunda Erdoğan dışında hiç kimsede bunu hissetme yeteneği yoktur" ifadeleriyle başladı.

Erdoğan'ın dünya çapındaki başarısından bahseden Markus Lanz, "Bir yerlere girme şansın varsa ve o orada olur. Bugün durum Suriye'de, Irak'ta, Libya'da Azerbaycan'da ve Ukrayna'da böyledir. Her yerde Türk SİHA'ları uçuyor. Erdoğan her yerde müdahil." şeklinde konuştu.

Alman politikacı Norbert Röttgen'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü! O tüm bölgeyi kontrol ediyor - Resim : 1

ALMAN POLİTİKACI NORBERT RÖTTGEN ÖVGÜ YAĞDIRDI

Lanz'ın sözlerinin ardından açıklamalarda bulunan Alman politikacı Norbert Röttgen, "Gerçekten de böyle. Türkiye tarafından desteklenen Azerbaycan, Rusya tarafından desteklenen Ermenistan'a karşı Türk SİHA'ları ile belirleyici oldu." dedi.

Norbert Röttgen ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütün bölgede etkin olduğunu belirtti. Sözlerine devam eden Röttgen, "Bölgeye kapsamlı bakıldığında bu çatışmaların yaşandığı ve Erdoğan'ın sürekli dengeli faaliyetleri yürüttüğü çok büyük bir saha ve gücünü uzattığı her yerde. Libya'daydık mesela orada aktif. Ama aynı zamanda doğalgaz sondaj faaliyetleri yürütüyor. Libya hükümeti ile anlaşmalar sağladı. Bu onu aynı zamanda enerji politikasıyla da ilişkilendirdiği anlamına gelir. Bütün bölgesel politikalarda, Kıbrıs sorunu, Yunanistan, Kafkasya, Azerbaycan, Suriye ve Rusya politikaları. Devamlılık olacaktır. Çünkü ondan sonra gelecek olanın orada bir şeyleri değiştirmek için manevra alanı olmayacak. Ve böylece dengede tutuyor her şeyi. O bunu muazzam dengeliyor." şeklinde konuştu.

Alman politikacı Norbert Röttgen'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü! O tüm bölgeyi kontrol ediyor - Resim : 2

"ERDOĞAN HER YERİ KONTROL EDİYOR"
Norbert Röttgen, Türkiye'nin NATO üyesi olmasına rağmen AB'nin baskılarına boyun eğmediğini ve Rusya ile ekonomik çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Rusya-Ukrayna savaşı, Arap ülkeleri ve Doğu Akdeniz gerginliklerinde Erdoğan'ın başarılı politikalar izlediğini ve bütün bölgeyi kontrol ettiğini belirten Norbert Röttgen, "Türkiye uzun zamandır NATO ülkesi. NATO'nun en güçlü 2. ordusu. Aynı zamanda Rusya ile sıkı ekonomik ilişkiler içerisinde. Türkiye, AB'nin yaptırımlarında beraber hareket etmiyor. Tam aksine Türkiye ve Türk şirketleri önemli bir merkezdir. Ve aynı zamanda tahıl koridoru anlaşmasında Türkiye son derece önemliydi. Tahılı çıkartmak için Güney ülkelerine de. Türkiye deyim yerindeyse Montrö anlaşmasıyla İstanbul Boğasına erişimi kontrol ediyor. Böylelikle savaş gemilerinin hepsini kontrol etti." dedi.

Alman politikacı Norbert Röttgen'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü! O tüm bölgeyi kontrol ediyor - Resim : 3

Alman politikacı Norbert Röttgen sözlerine şu ifadelerle devam etti;
"Rus savaş gemileri de giremedi. Bu gerçekten dengeli çok kutuplu bir dış politika. Türk etkisi olan ayrıca Türk büyüklüğünün gösterilmesi ve milliyetçiliği olan bir politika. Ve bu bütün bölgede yayılan Arap bölgesinden tutun Güney Kafkasya'ya ve Doğu Akdeniz'e kadar muazzam bir karmaşıklık. Erdoğan bu kontrolü sağlıyor. Ve bu zeminleri halefleri için sabitlediğini düşünüyorum"

Alman politikacı Norbert Röttgen'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü! O tüm bölgeyi kontrol ediyor - Resim : 4

Kaynak: haberet.com

Komşuda seçim heyecanı! Yunanistan'da Başbakan Kiryakos Miçotakis'in partisi önde gidiyor Türkiye'den İsrailli Bakan Ben-Gvir'e sert tepki AK Parti'den İsrail'in Harem-i Şerif’e saldırısına tepki! G7 liderlerinden Ukrayna'ya tam destek