Alman gazetesi: Erdoğan NATO ve Moskova'yı nasıl birbirine düşürüyor?

14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhurbaşkanı adaylarının ilan edilmesinden bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında olumsuz haberler yapan Alman basını bu defa da Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Ankara'ya düzenlediği resmi ziyareti haber yaptı. Die Welt gazetesi, söz konusu haberi "Erdoğan NATO ve Moskova'yı nasıl birbirine düşürüyor?" başlığı ile verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı ile Moskova arasında kritik manevralar yaptığını ve bunda başarılı olduğunu ifade etti.

Alman gazetesi: Erdoğan NATO ve Moskova'yı nasıl birbirine düşürüyor?

14 Mayıs'taki seçimlerde Cumhurbaşkanı adaylarının kesin olarak ilan edilmesinden bu yana Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde haberleriyle bilinen Alman basını bu defa da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Ankara'ya resmi ziyarette bulunması üzerine haber yaptı.

Lavrov'un, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği müzakereleri "Erdoğan NATO ve Moskova'yı nasıl birbirine düşürüyor?" başlığı ile haber yapan Die Welt, Ankara'nın Batılı ülkelerin yaptırımına katılmayıp Rusya ile Batı arasında izlediği 'denge' politikasını eleştirdi.

"BATI İLE MOSKOVA ARASINDA KRİTİK MANEVRALAR"
Alman gazetesi, Türkiye'nin Finlandiya'nın NATO üyeliğini onaylayarak Batılı müttefikleriyle birlik gösterdiğini 'ancak' kısa bir süre sonra Putin'in Dışişleri Bakanını Ankara'ya kabul ettiğini ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova ile Batı arasında manevralar yaptığına dikkat çekti.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DIŞ POLİTİKADA BAŞARILI"
Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların başladığı ilk günlerde Ankara'nın 'denge' politikasının "riskli" göründüğünü belirten Alman gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dış politikada başarıya ulaştığını söyledi.

Alman gazetesi: Erdoğan NATO ve Moskova'yı nasıl birbirine düşürüyor? - Resim : 1

İsveç hükümeti terörü korumaya devam ediyor Fransa'da tansiyon yükseldi İsrail'den skandal yasak! BM Genel Sekreteri: Oruç tutmak bana İslam'ın gerçek yüzünü gösterdi