Afrika'da Fransız bayraklarını indirilip ay yıldızlı Türk bayrağı asıldı

Fransa'nın sömürgesine karşı baş kaldıran Afrika ülkelerindeki Türk nüfuzu giderek artıyor. Türk savunma sanayii şirketlerinin kıta ülkeleriyle yaptığı anlaşmalar, başkaldırıda en büyük moral kaynağı olarak görülürken Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ), ihracatta yeni bir adım daha atarak Afrika ülkesi Çad'a HÜRKUŞ ve ANKA İHA teslimatları gerçekleştirdi. Görüntülerde Çad bayrağının yanında Fransız bayrağının yerine Türk bayrağının asıldığı görüldü.

Afrika'da Fransız bayraklarını indirilip ay yıldızlı Türk bayrağı asıldı

Yüzyıllardır ABD ve Fransa sömürgesine maruz kalan Afrika'da sömürgeci ülkelere karşı baş kaldırılıyor.

Kongo, Mali, Cezayir, Orta Afrika Cumhuriyeti Burkina Faso, Nijer ve Çad gibi ülkeler topraklarındaki emperyalist güçlere karşı ayaklanmaya başladı. Batı'nın nüfuzunun azaldığı Afrika bölgesinde ise yükselen yeni güç Türkiye oluyor.

YÜKSELEN YENİ GÜÇ TÜRKİYE

Kıtadaki birçok ülkeyle iş birliklerini güçlendiren Türkiye, uzmanlar tarafından da bölgede yeni güç olarak görülüyor.

Afrika'da Fransız bayraklarını indirilip ay yıldızlı Türk bayrağı asıldı - Resim : 1

SAVUNMA SANAYİİDEKİ ANLAŞMALAR CESARET VERİYOR

Özellikle savunma sanayiinde Türkiye ile yaptığı anlaşmalar, yüzyıllarca sömürülen ülkelerin başkaldırısında en büyük cesaret unsuru olduğu vurgulanıyor.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ), ihracatta yeni bir adım daha atarak Afrika ülkesi Çad'a HÜRKUŞ ve ANKA İHA teslimatları gerçekleştirdi. Yapılan anlaşma ile Çad'a 3 adet HÜRKUŞ uçağı ve 2 adet ANKA İHA sistemi teslim edildi. Teslim töreninde çekilen görüntüler ise dikkat çekti.

Afrika'da Fransız bayraklarını indirilip ay yıldızlı Türk bayrağı asıldı - Resim : 2

FRANSIZ BAYRAĞI İNDİRİLDİ YERİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI

Söz konusu görüntülerde hangarlarında Çad bayrağının yanında artık Fransız bayrağının yerine Türk bayrağının asıldığı görüldü.

Canlı yayında silahlı saldırı: 2'si Türk 3 ölü Yunan'ın gözü Abdülhamid Han'da Cuma namazı sırasında imam değişti! ABD'de skandal! Bebeğin kafasını kopardı: Beden çıktı, kafa yoktu