ABD'li siyasi analist S.L. Kanthan CIA'in Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü açıkladı! En büyük kaybeden ABD ve CIA

Türkiye'deki Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucu ABD'de gündem olmaya devam ediyor. ABD'li siyasi analist S.L. Kanthan, katıldığı programda Kemal Kılıçdaroğlu'nun CIA ile görüştüğünü söyledi. ABD'li Kanthan gündem olan açıklamasında, "Seçimin en büyük kaybedeni ABD ve CIA" oldu dedi.

ABD'li siyasi analist S.L. Kanthan CIA'in Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü açıkladı! En büyük kaybeden ABD ve CIA

ABD'li siyasi analist S.L. Kanthan, MOATS programında Türkiye'deki seçimleri değerlendirdi. S.L. Kanthan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 52,18 ile yeniden seçilmesi karşısında tek kaybedeninin Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olmadığını belirtti.

ABDli siyasi analist
ABD'li siyasi analist S.L. Kanthan

"TEK KAYBEDEN KILIÇDAROĞLU DEĞİL"

MOAST programında konuşan Kanthan, muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu ile onun destekleyinlerin de kaybettiğini vurguladı.

ABD ve CIA'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı devirmek için çabaladığını belirten S.L. Kanthan, "En büyük kaybeden Kılıçdaroğlu değil, ABD ve CIA oldu. ABD uzun zamandır Erdoğan'ın adaylığına engel olmaya çalışıyordu. 2016'da CIA bir darbe teşebbüsünde bulundu. Aslında olan ya da en azından şehir efsanesi olarak yayılan şuydu; Rusya Devlet Başkanı Putin Erdoğan ile bir telefon görüşmesi yaptı ve onu derbe konusunda uyardı. Son 7 yıldır ABD, zaten Türkiye'ye her türlü yaptırım ve tehdit yoluyla zorbalık yapıyordu ve Türkiye'nin dış politikası üzerinde baskı oluşturuyordu." şeklinde konuştu.

ABD'li siyasi analist S.L. Kanthan CIA'in Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü açıkladı! En büyük kaybeden ABD ve CIA - Resim : 2

ABD VE CIA'İN HATASI NEYDİ?

Muhalefetin adayı Kılıçdaroğlu'nun CIA'in örgütleriyle buluştuğunu belirten Kanthan, "Ancak bu seçim sırasında gerçekten büyük bir hata yaptı ve yüzsüzce manipüle etmeye çalıştı. Batı medyasına bakarsanız, Sayın Kılıçdaroğlu'nu göklere çıkardı." dedi.

CIA'in Türkiye'yi nasıl hedef aldığını anlatmaya devam eden S.L. Kanthan sözlerine şu ifadelerle devam etti;
"CIA'in Ulusal Demokrasi Vakfı gibi paravan örgütleri var. Bu örgütler rakip aday ile buluştu ve onun için çok sayıda sosyal medya kampanyası başlattı. Ve daha önemlisi ABD son iki yıldır Türkiye'ye karşı adeta bir ekonomik savaş başlattı. Wall Street, Türkiye'nin para birimi olan liraya saldırmaya başladı."

ABD'li siyasi analist S.L. Kanthan CIA'in Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü açıkladı! En büyük kaybeden ABD ve CIA - Resim : 3

James Jeffrey'den flaş Türkiye-Yunanistan yorumu! Türkiye'nin daha büyük meseleleri var Tüyler ürperten infaz! Gazeteci ormanda vahşice öldürüldü! Samuray kılıcıyla... Schengen çıkmazında son durum ne? NATO'dan Ankara'ya kritik ziyaret