AB'den Bosna Hersek yorumu: Üyelik müzakerelerine Mart 2024'te başlayabiliriz

AB'nin Komisyonu Genişletmekten Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, Bosna Hersek'in son bir yılda kat ettiği mesafeden dolayı övgüde bulunarak Mart 2024'te üyelik müzakerelerine başlanabileceğini söyledi. Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Borjana Kristo da Brüksel'e ülkesinden çok sayıda yetkilinin olduğu bir heyetle geldiğini ifade ederek, bu ilginin, Bosna Hersek'in AB yoluna mutlak bağlılığının göstergesi olduğunu söyledi.

AB'den Bosna Hersek yorumu: Üyelik müzakerelerine Mart 2024'te başlayabiliriz
  • Avrupa Birliği'nin Komisyonu Genişletmekten Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, Bosna Hersek'in Mart 2024'te üyelik müzakerelerine başlanabileceğini söyledi.
  • Varhelyi, hemen her alandaki reformlarda hızlı bir ilerleme görüldüğünü, ülkedeki tüm kurumlar ve siyasi partilerin önceliğinin AB üyeliği olduğuna şahit olmaktan memnuniyet duyduğunu belirtti.
  • Varhelyi, "Gelecek sefer Bosna Hersek'in kaydettiği gelişmelerle ilgili güncelleme yaptığımızda, diyelim ki mart ayında, Konsey, üyelik müzakerelerinin başlatılması kararını alabilir." değerlendirmesinde bulundu.
  • Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Borjana Kristo da Brüksel'e ülkesinden çok sayıda yetkilinin olduğu bir heyetle geldiğini ifade ederek, bu ilginin, Bosna Hersek'in AB yoluna mutlak bağlılığının göstergesi olduğunu söyledi.
  • Bosna Hersek, 15 Aralık 2022'de "aday ülke" statüsü alarak AB üyelik sürecinde önemli bir adım atmıştı.
'Yahudi olmayan kadınlara tecavüz' fetvası Marapi Yanardağı kül püskürttü: 22 dağcı hayatını kaybetti Fransa'da kuş gribi alarmı İsrail Gazze'de sivilleri katlediyor