ABD’den "Türkiye’ye saldırı" iddiasına yanıt: "Saçmalık"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeff Flake, Pentagon eski danışmanı ve emekli Albay Douglas McGregor'ın, Suriye'de PKK/YPG'nin Türkiye'ye saldırmak üzere eğitildiği yönündeki sözlerine sert bir yanıt verdi. Flake, bu iddiaları "saçmalık" olarak nitelendirdi.

ABD’den "Türkiye’ye saldırı" iddiasına yanıt: "Saçmalık"
  • ABD Büyükelçisi Jeff  Flake, Ankara'da basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda, McGregor'ın "ABD, Türkiye'ye saldırmaları için Suriye'de PKK/YPG'yi hazırlıyor" iddiasına ilişkin açıklamalarda bulundu.
  • Flake, "Bu tür bir şeyin rapor edildiğini duymadım. NATO'yla tamamen ilgisiz olduğunu ve bu yönetimin ya da Kongre'deki tanıdıklarımın görüşlerini yansıtmayan bazı saçmalıklar söylediğini duydum, bu yüzden bu iddiaya itibar etmem." diyerek, McGregor'ın sözlerinin ABD hükümetinin resmi politikasını yansıtmadığını belirtti.
  • Flake, ayrıca ABD'nin, Türkiye'nin bölgedeki rolünü takdir ettiğini ve özellikle Gazze'deki ateşkes çabalarında Türkiye'nin katkılarını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. "Özellikle Türkiye'nin rolünü memnuniyetle karşılıyoruz. (Ateşkesin) ardından kalıcı barışı istiyoruz. Bu, iki devletli çözümle olacak." dedi.
  • Flake, ABD'nin son zamanlarda bölgede artırdığı askeri yığınaklarla ilgili olarak da konuştu. Bu hareketin gerilimi artırmak amacı taşımadığını, aksine bölgedeki müttefiklerini korumak için yapıldığını belirtti. "Bir ülke veya güç, daha küçük bir rakibinin peşinden gidebileceğine inanırsa, ABD o rakiple omuz omuza durur, ister NATO müttefikliğiyle olsun, ister başka bir şey." dedi.
  • ABD'nin Suriye ile ilişkileri normalleştirme gibi bir planı olmadığını belirten Flake, bölgedeki gerilimi düşürmek için Türkiye gibi bölgesel güçlerle iş birliğini sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak: AA

Türkiye'nin boykotu , İsrail'i krize soktu ABD'den İsrail'e silah satışına onay Emekli albaydan şok "Türkiye" itirafı ABD, Suudi Arabistan'a silah satışı yasağını kaldırdı