ABD'deki 'küçük Türkiye' kentinde sokak isimleri değişiyor

ABD New Jersey eyaletinde yer alan Paterson, bir diğer adıyla Küçük Türkiye kentinin belediye başkanı Andre Sayegh, bir sokak ismini İstanbul olarak değişeceklerini açıkladı. Başkan Sayegh, konuşmasında diğer Türk şehirlerinin de sırayla sokak ismi olacağını söyleyip Türk yatırımcıları kente davet etti.

ABD'deki 'küçük Türkiye' kentinde sokak isimleri değişiyor

Askon USA Zirvesi'ne katılan Paterson, bir diğer adıyla 'küçük Türkiye', Belediye Başkanı André Sayegh, bu yıl sokaklardan birinin adını 'İstanbul' yapacağını açıkladı.

Türkiye'den başka şehir isimlerinin de zamanla Paterson'daki farklı sokaklara verileceğini fakat bu yıl ilk olarak İstanbul ile başlanacağını söyledi.

Başkan Sayegh, Peterson sokaklarında en çok konuşulan dilin Türkçe olduğuna da dikkat çekti. Konuşmasında "Ben her gün Türkiye'de yaşıyormuşum gibi hissediyorum. Sokaklarımız Türkiye gibi kokuyor. Daha çok Türk yatırımcıyı Paterson'a bekliyoruz. Gelin burada para harcayın" ifadelerini kullandı.

Polisler eylem yapan halka saldırdı İki ülke arasında F-16 anlaşması NATO'dan Ukrayna'ya uyarı: Rusya yeni taarruz planlıyor Kupa finali öncesi izdiham: 2 ölü