ABD, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakılması olayını "saygısız ve incitici" olarak nitelendirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika tarafından Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakılmasını "saygısız ve incitici" olarak niteledi. Patel, alçak eylemlerin gerçekleştiği İskandinav ülkesinin NATO üyeliğine kabulü için Türkiye'yi teşvik etmeye devam edeceklerini belirtti.

ABD, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakılması olayını "saygısız ve incitici" olarak nitelendirdi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, gerçekleştirdiği basın toplantısında İsveç'in başkenti Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika'nin Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmasına ilişkin "Dini metinlerin yakılmasının, saygısız ve incitici olduğunu ve yasal olabilecek bir şeyin kesinlikle uygun olmadığını sürekli söyledik." ifadesini kullandı.

"TEŞVİKLER DEVAM EDECEK"

Gerçekleştirilen alçak olay hakkında daha fazla yorum için İsveç hükümeti ve yerel kolluk kuvvetlerini işaret eden Patel, İsveç'in NATO üyeliğine kabulü konusunda da Macaristan ve Türkiye'yi katılım protokolünü gecikmeden onaylamaları için teşvik etmeye devam ettiklerini belirtti.

Kaynak: AA

Bakan Fidan, yeni Yunan mevkidaşını tebrik etti Festival faciayla bitti! Putin'den İsveç'e ayar: Bazılarının aksine bizde Kur'an yakmak suçtur 22 yıllık esaretin ardından gökyüzü ile tanıştı