ABD İsrail'in kara saldırısını yönetmek için General Glynn'i gönderdi! Dünya onu konuşuyor

1989'dan itibaren ABD ordusunda görev yapan General James Glynn, İsrail'e gönderildi. Dünya basını Glynn'in İsrail'in Gazze'ye yapacağı kara harekatını yöneteceğini iddia etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, "General Glynn İsrail'in yürüttüğü operasyonlara liderlik edebilecek tecrübeye sabit" dedi.

ABD İsrail'in kara saldırısını yönetmek için General Glynn'i gönderdi! Dünya onu konuşuyor

İsrail'in Gazze'deki soykırımına destek veren ABD, bölgeye asker gönderdi. 34 yıldır ABD ordusunda görev yapan General James Glynn'in İsrail'e gitmesi çeşitli iddiaların ortaya atılmasına neden oldu.

ABD İsrail'in kara saldırısını yönetmek için General Glynn'i gönderdi! Dünya onu konuşuyor - Resim : 1

'İSRAİL'İN KARA SALDIRISINI ABD'Lİ ASKER YÖNETECEK'

İsrail'in Gazze'ye düzenleyeceği düşünülen kara harekatı için ABD'den bölgeye özel asker gönderildiği iddia edildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, basın toplantısında bir gazetecinin 'General James Glynn ve diğer bazı kişilerin İsraillilere danışmanlık yapmaları için gönderildiğini teyit edebilir misiniz' sorusuna 'General Glynn İsrail'in yürüttüğü operasyonlara liderlik edebilecek tecrübeye sabit' diyerek cevap verdi.

ABD İsrail'in kara saldırısını yönetmek için General Glynn'i gönderdi! Dünya onu konuşuyor - Resim : 2

ABD ASKERİ NEDEN İSRAİL'E GİTTİ?

Kirby ayrıca, Glynn'in Gazze'deki çatışmalar esnasında sivil ve asker kaybının en aza indirmek için rehberlik edeceğini söyledi.

ABD İsrail'in kara saldırısını yönetmek için General Glynn'i gönderdi! Dünya onu konuşuyor - Resim : 3

Glynn'in bölgedeki görevlerinden biri de ABD personelinin güvenliğini sağlamak olacak. Öte yandan ABD'de merkezli Axios haber sitesi, Biden'ın, İsrail ordusuna danışmanlık yapması için başka üst düzey yetkililerle birlikte Irak'ta DEAŞ'a karşı yürütülen özel operasyonlarda görev almasıyla bilinen General James Glynn'i seçtiğini iddia etti.

ABD İsrail'in kara saldırısını yönetmek için General Glynn'i gönderdi! Dünya onu konuşuyor - Resim : 4

JAMES GLYNN KİMDİR?

1989 yılından beri ABD ordusunda görev alan General Glynn, Körfez ve Irak savaşı olmak üzere sayısız operasyona katıldı. ABD'nin dünya genelinde yaptığı operasyonlardan sorumlu kişilerin arasında olan Glynn, yaşı nedeniyle cephe hattından masaya yönlendirildi.

ABD Deniz Kuvvetleri başta olmak üzere birçok askeri birime eğitim veren Glynn, Suriye'de ABD'nin DEAŞ'la sürdürdüğü mücadelenin beyni olarak biliniyor.

ABD İsrail'in kara saldırısını yönetmek için General Glynn'i gönderdi! Dünya onu konuşuyor - Resim : 5

FETÖ'ye 77 ilde Kıskaç operasyonu Gazze için giden uçakların 2'si Mısır'a indi ABD'de 158 araç birbirine girdi! Çok sayıda ölü var İYİ Parti'den hükümete Gazze desteği