ABD Dışişleri Bakanlığı Türkevi’ne yönelik saldırı hakkında açıklama yaptı: Vandalizmi kınıyoruz

Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu'nun da yer aldığı Türkevi'ne düzenlenen saldırıda, binanın camları levyeyle kırılmıştı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, düzenlediği basın toplantısında saldırıyı şiddetle kınadıklarını söyleyerek, olayın soruşturulduğunu belirtti. Sözcü Miller, Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Güvenlik Servisi ve yerel kolluk kuvvetlerinin bu konuda iş birliği yaparak soruşturmayı sürdürdüğünü dile getirdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Türkevi’ne yönelik saldırı hakkında açıklama yaptı: Vandalizmi kınıyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkevi'ne yapılan saldırıyı kınayarak bu olayın soruşturulduğunu açıkladı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Türkiye'nin New York Başkonsolosluğunun da yer aldığı Türkevi'ne yönelik gerçekleştirilen levyeyle camları kırma saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Miller, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, "New York'taki Türkevi'ne yönelik vandalizm haberlerini gördük. Dışişleri Bakanlığı Diplomatik Güvenlik Servisi, yerel kolluk kuvvetleriyle birlikte soruşturma üzerinde titizlikle çalışmaktadır. Bu vandalizmi kesinlikle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk vatandaşlarının ABD'de yaşadığı ve cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu için 20 Mayıs'tan bu yana oy kullandığı Türkevi'nin camları, henüz kimliği belirlenemeyen bir saldırgan tarafından kırılmıştı. Olayın ardından gerekli önlemlerin alındığı ve soruşturmanın hızla yürütüldüğü bildirilmişti.

Türkevi'nin camlarının kırılmasıyla gerçekleştirilen vandalizm eylemi, diplomatik güvenlik servisi ve yerel kolluk kuvvetleri tarafından titizlikle soruşturuluyor.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan'dan flaş Dağlık Karabağ açıklaması! New York'ta Türkevi'ne saldırı! İngiliz medyasından Reuters Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı! Alman politikacı Norbert Röttgen'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü! O tüm bölgeyi kontrol ediyor