Yine gaf yaptı! Joe Biden, yardımcısı Kamala Harris'e yine 'başkan' dedi

ABD Başkanı Joe Biden, gaflarıyla sık sık gündem oluyor. 80 yaşındaki Biden, yardımcısı Kamala Harris hakkında yine yanlış bir ifade kullandı. Beyaz Saray'da yaptığı konuşmada sınır güvenliğinden ve göçmenlerin durumundan bahseden Biden, Harris'i 6'ncı kez "başkan" diye andı.

Yine gaf yaptı! Joe Biden, yardımcısı Kamala Harris'e yine 'başkan' dedi

ABD'de 2024'te gerçekleşecek başkanlık seçimleri öncesi adayların yaşları endişe yaratıyor. Bunda potansiyel aday Donald Trump'ın 76, mevcut başkan Joe Biden'ın ise 80 yaşında olmasının etkisi büyük. Biden'ın, başkanlığı döneminde kırdığı potlarla gündem olan Trump'tan aşağı kalır yanının olması tartışları alevlendiriyor.

'BAŞKAN' OLARAK NİTELENDİRDİ
Artık gaflarıyla ünlenen ülke tarihinin görevdeki en yaşlı başkanı, tartışılan listeye bir yenisini daha ekledi. Biden, ABD-Meksika sınırı ve göçmenlerle ilgili politikaları hakkında konuşma yaptığı sırada
Yardımcısı Kamala Harris'i bu sefer 'Başkan' olarak nitelendirdi. Hükümetin göç politikalarına ilişkin konuşan Biden, bu esnada "Bu çabaya Başkan Harris öncülük etti" ifadelerini kullandı.

ABD'de hükümet karşıtı medya kuruluşları ve yorumcular ise, 80 yaşındaki Biden'ın bu açıklamalarını demans hastalığının kanıtı olarak yorumladı.

BİDEN'IN FİRST LADY GAFI
ABD'de Eşit Ücret Günü olarak belirlenen 15 Mart'ta yaptığı konuşmanın başlarında Biden, Harris'in neden yanında olmadığı sorusuna "Sahnede kimlerin olacağı, First Lady'nin eşinin koronavirüse yakalanması sebebiyle değişti" diyerek cevap verdi.

Türkiye ve Ermenistan arasında doğrudan hava kargo ticareti başlıyor Dünyanın en güçlüleri! Türkiye bakın kaçıncı sırada Twitter'da şifreler çalınmış olabilir Turkey değil Türkiye ifadesi kullanılacak